ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με αδυναμία στα… smart – Είχαν κλέψει 28 αυτοκίνητα σε έξι μήνες

Τα μέλη της σπείρας κατάφερναν να τα «ανοίγουν» με ειδικό εξοπλισμό και να τα μεταφέρουν σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο Μενίδι όπου και τα εγκατέλειπαν για μερικές ημέρες υπό τον φόβο να διαθέτουν GPS.

Είκοσι οκτώ αυτοκίνητα τύπου «smart» από τα Βόρεια προάστια είχαν αφαιρέσει τους τελευταίους έξι μήνες τα μέλη σπείρας, πέντε άνδρες και δυο γυναίκες, που συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Καλλιθέα, Άνω Λιόσια και Αχαρνών από στελέχη του τμήματος ασφαλείας Αμαρουσίου.

Οι κακοποιοί, κινούνταν με πολυτελές ενοικιαζόμενο όχημα σε περιοχές των Βορείων προαστίων και εντόπιζαν «smart», τα οποία και στοχοποιούσαν. Τα μέλη της σπείρας κατάφερναν να τα «ανοίγουν» με ειδικό εξοπλισμό και να τα μεταφέρουν σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο Μενίδι όπου και τα εγκατέλειπαν για μερικές ημέρες υπό τον φόβο να διαθέτουν GPS.

Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ένα αυτοσχέδιο συνεργείο που είχαν φτιάξει και τα αποσυναρμολογούσαν ώστε να πουλήσουν τα εξαρτήματά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, πουλούσαν ολόκληρο το όχημα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων, οκτώ αυτοκίνητα, έναν κινητήρα, πιστόλι κρότου, 95.055 ευρώ, 12 δενδρύλλια κάνναβης, κλειδιά και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ