ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

KEΠ plus: Με τη στήριξη του δήμου Αχαρνών το καινοτόμο πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα

Παρουσιάστηκε από ειδικούς του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που επισκέφθηκε τον δήμο Αχαρνών το πρόγραμμα ΚΕΠ plus, το νέο πρόγραμμα που αναπτύσσεται από το Υπουργείο και στοχεύει στην ενίσχυση των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη ούτως ώστε να περάσουν σε ένα νέο στάδιο λειτουργίας, αποτελώντας επιταχυντές της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται μεταξύ των Δήμων στους οποίους θα τρέξει πιλοτικά το πρόγραμμα.

«Σκοπός αυτής της πρώτης συνάντησης είναι να αναγνωριστούν οι ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Υπουργείου, αλλά και τον υπουργό κ. Πιερρακάκη προσωπικά γιατί στέκεται πάντα αρωγός του Δήμου μας σε παρόμοιες προσπάθειες. Η κρίση είχε μεγάλες συνέπειες σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, και φυσικά και στην πόλη μας.

Τώρα οφείλουμε Δήμος και Υπουργείο να προχωρήσουμε μπροστά και να δούμε από εδώ και πέρα πως μπορούμε να τις βοηθήσουμε να βρεθούν και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης. Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων, να αρχίσουμε τη συνεργασία μας και μαζί να δημιουργήσουμε το παζλ για την επόμενη μέρα», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού, αρμόδια για θέματα απλούστευσης διαδικασιών κ. Γιάννα Χορμόβα, η οποία περιέγραψε συνοπτικά το σκοπό του σχεδίου των ΚΕΠ Plus αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτός μπορεί να επιτευχθεί. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Κωστόπουλος, που στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο πως μπορεί να προωθηθεί και να υποβοηθηθεί η επιχειρηματικότητα μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ στάθηκε κυρίως στον τρόπο με τον οποίο τα ΚΕΠ μπορούν να λειτουργήσουν ως infopoints, καθοδηγώντας σε λύσεις και κατευθύνοντας παλιούς και νέους επιχειρηματίες.

Ακολούθησε συζήτηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Αχαρνές (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΣΒΒΕΕΑ κ. Τζελαλίδης, ο κ. Φώλιας και ο κ. Τζίκας), ενώ δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις σε θέματα που τέθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες και τους διευθυντές των ΚΕΠ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Δαμάσκος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και στάθηκε στις συνεχείς κινήσεις προς τον τομέα του εκσυγχρονισμού που πραγματοποιούνται στο Δήμο Αχαρνών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού κ. Πιερρακάκη κ. Νικόλαος Δημάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γ. Δημητρακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Α. Αραμπαντζής, Μ. Βρεττός, Λ. Κοσμίδου, Γ. Πετάκος, Σ. Τοπαλίδης, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο εκδότης του Αχαρνέα, κ. Θ. Καραμήτσας καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ