ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

500.000 ευρώ από τον Φιλόδημο για την πυροπροστασία των σχολείων «Μέριμνά μας να διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς»

Σπουδαία νέα για την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Αχαρνών αφού εξασφαλίστηκε η ένταξη του στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» αναφορικά με την πυροπροστασία των σχολικών μονάδων της πόλης.
Το έργο «Μελέτη και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες»είναι προϋπολογισμού 512.740,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αχαρνών. Η χρηματοδότηση προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα μέσα πυροπροστασίας αφορούν στην εγκατάσταση ή συμπλήρωση καθώς επίσης και στον έλεγχο λειτουργίας συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη θωράκιση των σχολείων από κίνδυνο πυρκαγιάς, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις τα υπάρχοντα συστήματα ήταν ελλιπή.

«Η ένταξή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κάνει τα σχολεία ακόμη πιο ασφαλή. Ήταν ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των δημοτών αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας. Μέριμνά μας είναι να φροντίζουμε με κάθε τρόπο να διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από κάθε δυνατότητα που μας δίνεται, εκμεταλλευόμενοι πάντα κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός χάρη στις συνεχείς προσπάθειες του οποίου έγινε πράξη η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ