ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεκρό ελάφι στην Πάρνηθα: Το τάισαν γαριδάκια και τυρόπιτες

Θλίψη και οργή προκαλεί η τραγική κατάληξη είχε ένα ελάφι στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, εξαιτίας της ανθρώπινης απερισκεψίας.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ενώ ένα δεύτερο γλίτωσε την τελευταία στιγμή, εξαιτίας της απερισκεψίας ορισμένων επισκεπτών του Δρυμού.

Το ελάφι, που βρέθηκε σε κακή κατάσταση μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού κειτόταν στο ρέμα βόρεια του Πάρκου των Ψυχών και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς – το Δασαρχείο και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας που απέστειλαν άμεσα κλιμακια.

Τα ελάφια που εξέτασανοι κτηνίατροι, υπέφεραν από στομαχικό ίλιγγο και πρήξιμο εντέρου από υπερβολική κατάποση ψωμιού που έδωσαν οι επισκέπτες και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Ακρετοί δε, ανέφεραν ότι τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν και τσιπς που πέταξαν ορισμένοι επισκέπτες στη Πάρνηθα.

Οι εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να ταΐζουμε τα ελάφια στην Πάρνηθα. Υπάρχει αρκετή τροφή και πρέπει οι επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες : Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα ! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών», υπογραμμ΄ζιουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ