ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αμεση αντίδραση Βρεττού: Κλειστό την Τετάρτη το Δημαρχείο λόγων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού στην είδηση ότι εργαζόμενοι στο Δημαρχείο της πόλης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Με άμεση προσωπική επικοινωνία τόσο με τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά όσο και με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, λήφθηκε η απόφαση να παραμείνει κλειστό το Δημαρχείο, αύριο Τρίτη, 21 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα:

  • θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων (κλειστών και ανοιχτών) του Δημαρχιακού Μεγάρου.
  • Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Δήμος θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα έχει ήδη υποβληθεί σε τεστ προληπτικού ελέγχου για covid. Η κατάσταση θα επαναξεταστεί και την Παρασκευή θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.
  • η είσοδος πολιτών στο Δημαρχιακό Μέγαρο δεν θα επιτρέπεται την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι Δημότες θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά κλπ. Για εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις θα επικοινωνούν στο τηλ. 210-2415300 ή 301.
  • Οι πολιτικοί γάμοι θα πραγματοποιούνται εκτός του Δημαρχείου, στο θεατράκι του προαυλίου χώρου, με τη συμμετοχή κατά το μέγιστο εννιά παρόντων και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Παράλληλα, θα αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης και καθαριότητας στο Δημαρχείο Μέγαρο (ενδεικτικά αναφέρεται η απαγόρευση χρήσης ανελκυστήρων, η χρήση ειδικών συσκευών απολύμανσης, η εξασφάλιση υγειονομικού υλικού σε όλους τους υπαλλήλους)

Να σημειωθεί ότι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου (Κοινοτικό Κατάστημα Θρακομακεδόνων, ΚΕΠ, ΔΗΚΕΑ, ΔΗΦΑ, Νεκροταφείο, Πράσινο, Καθαριότητα, Στόλος, Δημοτική Αστυνομία κ.λ.π.) θα λειτουργήσουν κανονικά, συνεχίζοντας να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις