ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σπουδαία νέα: Ο Δήμος συμφώνησε με την ΕΔΑ Αττικής για περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στις Αχαρνές

Η συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΑ Αττικής ανάμεσα στον Πιέρρο Χατζηγιάννη, εκτελεστικό πρόεδρο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής και τον Σπύρο Βρεττό, δήμαρχο Αχαρνών έβγαλε είδηση και μάλιστα ευχάριστη για την πόλη και την προοπτική της: Οι δύο πλευρές συμφώνησαν απολύτως να υλοποιηθούν πρόσθετες υποδομές φυσικού αερίου σε περιοχές του δήμου Αχαρνών.

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε άριστο κλίμα και στην οποία συμμετείχε επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Πολεοδομίας, Νίκος Δαμάσκος καθώς και αρμόδιοι τεχνικοί σύμβουλοι συμφωνήθηκε ότι η προοπτική ενίσχυσης του βαθμού κάλυψης περιοχών του Δήμου με δίκτυο φυσικού αερίου αποτελεί έργο μείζονος σημασίας, καθώς αναβαθμίζει ενεργειακά τις περιοχές του Δήμου με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους με τη χρήση φυσικού αερίου.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας και η αναγκαιότητα εφαρμογής τους με σκοπό την παρότρυνση των δημοτών να συνδεθούν με το ήδη εγκατεστημένο δίκτυο φυσικού αερίου στο Δήμο.

Περαιτέρω, συμφωνήθηκε η από κοινού υλοποίηση επικοινωνιακών δράσεων που θα αποσκοπούν στην διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας για την ανάδειξη της οικονομικής και κοινωνικής ωφέλειας από τη χρήση φυσικού αερίου, καθώς και στην εξοικείωση των καταναλωτών αναφορικά με τη χρήση του φυσικού αερίου, αλλά και στις απλοποιημένες διαδικασίες σύνδεσης με το δίκτυο.

Μετά το πέρας της ιστορικής για το ενεργειακό μέλλον της περιοχής συνάντησης, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος: «Δυστυχώς οι κάτοικοι των Αχαρνών στερούνται το φυσικό αέριο. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο τιμόνι του Δήμου υποσχέθηκα να αγωνιστώ για να επιτευχθούν τα αυτονόητα που δεν έχουν γίνει έως σήμερα στην πόλη μας. Η οικονομική ενέργεια είναι ένα από αυτά και μαζί με τον Πρόεδρο κ. Χατζηγιάννη νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή για να επιτευχθεί ένας ακόμη στόχος των Δημοτών μας».

«Η χρήση του φυσικού αερίου αποτελεί διαχρονικά την πιο οικονομική επιλογή και την αποδοτικότερη ενεργειακή επένδυση για τον οικιακό καταναλωτή, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία, προασπίζοντας και προάγοντας παράλληλα με τη χρήση του τα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα μιας βιώσιμης αναπτυξιακής πολιτικής», δήλωσε ο Εκτελεστικός Προέδρος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής,  Πιέρρος Χατζηγιάννης ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση αμέριστης στήριξης των ενεργειών του Δημάρχου, Σπύρου Βρεττού, στην κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης των περιοχών του Δήμου Αχαρνών.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Πολεοδομίας, Νίκος Δαμάσκος τόνισε πως: «Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, φιλικής στο περιβάλλον πόλης η οποία θα παρέχει στους πολίτες όσα δικαιούνται και στο ενεργειακό τομέα. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτό το όραμα και η συμφωνία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής για επέκταση του δικτού φυσικού αερίου στις Αχαρνές είναι μία πρόκληση που είμαστε πανέτοιμοι να αναλάβουμε».

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις