ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Απόλυτη προτεραιότητά μας η υγεία των πολιτών και η οικονομική στήριξη της τοπικής αγοράς»

Την πεποίθησή του ότι ο δήμος Αχαρνών θα ανταποκριθεί στην πρόκληση να σταθεί στο πλευρό των δημοτών στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας εξέφρασε, μιλώντας στον Επικοινωνία FM, ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός ο οποίος ανακοίνωσε εντυπωσιακή δέσμη μέτρων στήριξης των δημοτών και των επιχειρήσεων της περιοχής.

«Έχω κάνει μία πρόταση στην οικονομική επιτροπή με την οποία θα ζητηθεί από τους δημοτικούς συμβούλους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσουν να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις που έχουν μείνει κλειστές όλους αυτούς τους μήνες του 2020, να σταματήσουν να πληρώνουν το τέλος 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων, την πλήρη απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τις επιχειρήσεις που έχουν ξενοδοχεία στην περιοχή μας, την πλήρη απαλλαγή ενοικίων στα κυλικεία των σχολείων, να υπάρξει πρόβλεψη για ρύθμιση 100 δόσεων στις οφειλές των δημοτών προς τον δήμο και ουσιαστικά να σταματήσουν να τρέχουν προσαυξήσεις και τόκοι για όσους δεν καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους» τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως θα προτείνει, επίσης, στο δημοτικό συμβούλιο να υπάρχει πλήρης απαλλαγή όλων των υποχρεώσεων όλων των δημοτών προς τον Δήμο είτε αφορά τροφεία παιδικών σταθμών είτε οτιδήποτε άλλο.

«Τα έσοδα μας έχουν πέσει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, προέχει κατ’ αρχήν όμως η υγεία των δημοτών και κατά δεύτερον η οικονομική τους στήριξη. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουν εξαγγελθεί και μέτρα στήριξης των ΟΤΑ από το υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Αττικής. Θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, σημαντικότερο όλων για εμένα είναι οι δημότες, οπότε αποτελεί μονόδρομο για εμάς η στήριξη τους, δεν μπορούμε να έχουμε δεύτερη σκέψη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα κοινωνικά προγράμματα του δήμου Αχαρνών τόνισε πως: «συνεχίζονται κανονικά οι κοινωνικές δράσεις του δήμου Αχαρνών, μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο και οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ενημερώνουμε τους πολίτες για το πως μπορούν να λάβουν πληροφορίες για τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου και να επωφεληθούν από αυτά».

Τέλος και αναφορικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου εξήγησε πως: «υπάρχει αναστολή εργασιών στο δημαρχιακό μέγαρο για μία εβδομάδα γιατί υπήρχαν κρούσματα σε μια υπηρεσία. Στείλαμε τους εργαζόμενους να κάνουν τεστ δωρεάν και διαπιστώθηκε ότι 11 εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα, πράσινο, δημοτική αστυνομία και σε όλες τις εξωτερικές υπηρεσίες εργάζονται κανονικά. Η αναστολή εργασιών στις διοικητικές υπηρεσίες έγινε για μία εβδομάδα, την Πέμπτη ο δήμος θα ανοίξει αλλά θα ανοίξει τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, με προσωπικό ασφαλείας και με όσους εργαζόμενους είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι θα προβούν σε νέο τεστ δωρεάν και εφόσον βγει για δεύτερη φορά αρνητικό θα επιστρέψουν στις εργασίες τους».

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ