ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αχαρνών: Αναλυτική ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας

Την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αχαρνών προκάλεσε η πρόταση του δημοτικού συμβούλου, Κώστα Παπακώτση σύμφωνα με την οποία η επιχορήγηση προς τον σύλλογο θα έπρεπε να διατεθεί για αγορά τάμπλετς.

Με μακροσκελή ανακοίνωση του Συλλόγου η οποία έχει σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας (αφού άλλο η αμάθεια και άλλο η ημιμάθεια όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) καθίσταται σαφές γιατί η πρόταση αυτή είναι βάσει νόμου, κανονισμών και προϋπολογισμού ανεδαφική.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “η ενασχόληση με τα κοινά είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Οι αιρετοί όμως οφείλουν όταν δεν γνωρίζουν, τουλάχιστον να ρωτούν και όχι να δημιουργούν εντυπώσεις για το προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα”.

“Όσο αφορά τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια προς το Δ.Σ. του Συλλόγου και των μελών του που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν πάρει την νομική οδό” τονίζεται, επίσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΧΑΡΝΕΣ 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αχαρνών μετά από την έκτακτη συνεδρίασή του στις 2/12/2020, με αφορμή την πρόταση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Παπακώτση Κωνσταντίνου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, όσο αφορά το θέμα της επιχορήγησης του Συλλόγου Εργαζομένων, οφείλει να γνωρίσει για την αποκατάσταση της αλήθειας (γιατί άλλο η αμάθεια κι άλλο η ημιμάθεια) τα παρακάτω:

1. Τα χρήματα που αφορούν την επιχορήγηση του Συλλόγου, τα οποία προβλέπονται στον προϋπολογισμό του Δήμου κάθε χρόνο, έχουν εγκριθεί από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών και οι κωδικοί είναι εγκεκριμένοι μόνο γι΄αυτό τον σκοπό. Η επιχορήγηση αυτή είναι σύμφωνα με τον Ν. 3463/2006 άρθρο 202 παρ.1Α.

2. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων δεν έχει το δικαίωμα την εν λόγω επιχορήγηση να την χρησιμοποιήσει για άλλο σκοπό γιατί ελέγχεται απολογιστικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

3. Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών έχουν δικαίωμα εγγραφής στον Σύλλογο σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας και όχι όπως θα επιθυμούσε το Δ.Σ. Όσο αφορά τις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες μερικής ή πλήρους απασχόλησης, για πρώτη φορά έγιναν μέλη του Συλλόγου τον Σεπτέμβριο του 2020, γιατί για πρώτη φορά οι προσλήψεις έγιναν από τον Δήμο και όχι από τις Σχολικές Επιτροπές.

4. Ο Σύλλογος Εργαζομένων συμμετέχει οικονομικά στην προσφορά των δώρων για τα παιδιά των Εργαζομένων μέσω των συνδρομών των μελών του. Αυτή η προσφορά δώρων πραγματοποιείται εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, όπως και σε πολλές άλλες υπηρεσίες.

5. Όσο αφορά τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια προς το Δ.Σ. του Συλλόγου και των μελών του που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν πάρει την νομική οδό. Γι΄αυτό το σκοπό έχουν ζητηθεί και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί το Δ.Σ του Συλλόγου καθώς και τα μέλη του.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Οι αιρετοί όμως οφείλουν όταν δεν γνωρίζουν, τουλάχιστον να ρωτούν και όχι να δημιουργούν εντυπώσεις για το προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΟ Δ.Σ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΓΕΤΗ
ΦΑΝΗ ΚΟΡΔΑΤΖΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΚΕΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις