ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σπουδαία πρωτοβουλία του Δήμου Αχαρνών: Drive through δωρεάν εξέταση στους δημότες για τον κορωνοϊό

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου θα προχωρήσει στη διενέργεια drive through εξέταση για τον κορωνοϊό μέσω rapid test.
Η εξέταση για όσους κατοίκους το επιθυμούν θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στο πάρκινγκ απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο (επί της οδού Μπόσδα). Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει το τεστ με απόλυτη ασφάλεια εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειαστεί οι επιβάτες να κατέβουν από το όχημά τους.

«Με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ είναι εξαιρετική σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και τώρα έρχεται να συνδράμει με τη διεξαγωγή των rapid tests στον Δήμο μας. Αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλουμε καθημερινά για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου. Έχει εξασφαλιστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός τεστ τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των πέντε ωρών από όλους τους δημότες απολύτως δωρεάν», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΕΟΔΥ για τη συνδρομή του και για την αγαστή συνεργασία.

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Θα μετακινηθούν για την πραγματοποίηση του τεστ με τον κωδικό 1 στο 13033.
Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.
Σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι τρία άτομα.
Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μόνο σε όσους προσέλθουν στο χώρο με όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο).
Θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κτλ)
Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα θα γίνει μέσω sms στο κινητό τηλέφωνο που θα δώσει κάθε δημότης.