ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

Ποιοι αποτελούν τη σπείρα που είχε ρημάξει τα Smart

Τέλος στη δράση σπείρας που τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο είχε γίνει εφιάλτης για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων μάρκας Smart έδωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Μετά από συντονισμένη έρευνα και το «μοιραίο» λάθος των μελών του κυκλώματος, είχαμε δύο συλλήψεις (άνδρες ηλικίας 35 και 17 ετών), την ταυτοποίηση ακόμη 3 εμπλεκομένων, ενώ είναι σε εξέλιξη προανάκριση και για άλλα άτομα που προκύπτει συσχέτιση τους με τη συμμορία αλλά ακόμα δεν γνωρίζει την ταυτότητα τους η ΕΛ.ΑΣ. Τα μέλη της σπείρας, μόνο το τελευταίο εξάμηνο, είχαν προχωρήσει σε 85 κλοπές οχημάτων του τύπου, τα οποία τα μετέφεραν σε εταιρεία – αποθήκη – κέντρο διάλυσης επί της λεωφόρου Θρακομακεδόνων στο Μενίδι.

Προηγουμένως, μετά την κλοπή δηλαδή, άφησαν για εύλογο χρονικό διάστημα τα Smart σε κοντινό σημείο προκειμένου να δουν εάν είχαν τοποθετημένο σύστημα εντοπισμού (gps) κι αν θα πήγαινε κάποιος να τα αναζητήσει. Εάν αυτό δεν γίνονταν, το επόμενο στάδιο ήταν η αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και η διάλυση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, με σκοπό την πώληση τους για ανταλλακτικά. Το γεγονός, άλλωστε, ότι η εταιρεία – αποθήκη που είχαν, τους έδινε άλλοθι και την ευκαιρία να απλώσουν τα δίκτυα τους σε χιλιάδες υποψηφίους αγοραστές.

Στην «καβάτζα» 20 κλεμμένα οχήματα

Κατά την ώρα της εφόδου από την Ασφάλεια σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στην «καβάτζα» συνολικά 20 κλεμμένα Smart, ενώ βρέθηκαν και οι πινακίδες για 16 απ’ αυτά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μόνο από τα 85 οχήματα του τελευταίου εξαμήνου τα κέρδη για τη συμμορία ξεπέρασαν τις 500.000 ευρώ.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Β/Α Αττικής και του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής έχουν ταυτοποιήσει τον φερόμενο ως αρχηγό. Πρόκειται για άτομο ηλικίας 40 ετών, παντρεμένο με μία 34χρονη ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ στο όνομα της οποίας λειτουργούσε νομότυπα η εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες (σ.σ. ο ανήλικος) είναι και ο γιος του φερόμενο ως αρχηγού, ο οποίος εμφανίζεται να έχει ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ