ακολουθηστε μας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To υπέροχο μήνυμα για το Πάσχα από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Ξεκινά για άλλη μια χρονιά η εορταστική περίοδος του Πάσχα, κατά την οποία προηγείται η Μεγάλη Εβδομάδα, η εβδομάδα των Παθών, όπου και κορυφώνεται το Θείο δράμα.
Ο άνθρωπος νιώθει το μεγαλείο και το μέγεθος του Πάθους που τον φωτίζει και τον οδηγεί στην ψυχική ανάταση και στη δυνατότητα της αναγέννησης. Ο προαιώνιος Λόγος του Θεού, υποφέρει, ταπεινώνεται, ραπίζεται, χλευάζεται και σηκώνει όλα τα βάρη της αμαρτίας για να μπορέσει ο άνθρωπος να οδηγηθεί στη σωτηρία. Κι εννοώ επικρατεί αυτό το ερεβώδες κλίμα, έπεται «Το φαιδρόν της Αναστάσεως κήρυγμα» που διαλύει τη ζοφερή ατμόσφαιρα της απογοητεύσεως, του φόβου και της θλίψεως. Νέα εποχή ξεκινά. Ανακαινίζεται η ψυχή του ανθρώπου.

Σήμερα, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τη φοβερή αναταραχή της πανδημίας, η οποία προκαλεί άγχος, φόβο, ασθένεια και θάνατο. Ίσως ο Θεός μας καλεί όλους μας να εορτάσουμε και το φετινό Πάσχα , τοποθετώντας την αγάπη για τον πλησίον μας, τον διπλανό μας, τον φίλο μας, τον συνάνθρωπό μας που αυτές τις ημέρες γίνεται ο μακρινός και ο κοντινός μας, με το να τον προστατεύσουμε χωρίς εναγκαλισμούς και διαχύσεις, αλλά με ουσιαστικές πράξεις αγάπης, ως ύψιστο πασχάλιο δώρο.

Η Ανάσταση και η Ελευθερία είναι κοντά!!

Κ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α

Κωνσταντίνος Δ. Καλτσούδης

Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις