ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Αχαρνών: Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της Αντιπυρικής περιόδου

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της Αντιπυρικής περιόδου, που θα διαρκέσει από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη (28/4) μέσω τηλεδιάσκεψης η Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών υπό την προεδρία του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ευχήθηκε να κυλήσει ομαλά η φετινή σεζόν με τα λιγότερα δυνατά συμβάντα. Εν συνεχεία έκανε μια ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τον προγραμματισμό προκειμένου να επιτευχθεί και φέτος η μέγιστη ετοιμότητα.

Από την πλευρά τους οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στους τομείς ευθύνης τους, στις ενέργειες που έχουν προβεί, ενώ έγιναν επισημάνσεις που θα διευκολύνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες στην πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε για την επισκεψιμότητα στην Πάρνηθα, η οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο ούτως ώστε αυτή να πραγματοποιείται με ασφάλεια για όλους και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος μάλιστα θα υπάρξει άμεσα και νέα συζήτηση μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των όμορων Δήμων.

Αξιοσημείωτα είναι τα θετικά σχόλια για τις ομάδες εθελοντών που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, ενώ όλοι οι εκπρόσωποι δήλωσαν την ετοιμότητά τους τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην απευκταία περίπτωση της ανάγκης καταστολής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ως πρόεδρος του Συντονιστικού, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Σιδηρόπουλος, ο Σμήναρχος Σπύρος Παγώνας από τη Δ/ση Αεροδρομίου Τατοΐου, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Καποτά Αντισυνταγματάρχης Αναστάσιος Κρόκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών Παναγιώτης Συρμαλής, ο Πύραρχος του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ολυμπιακού Χωριού Δημήτρης Μπριόλας, ο Αντιπύραρχος 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πέτρος Μπούγιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΥΝΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Λαζάρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Βάθης, η Αν. Προϊσταμένη Π.Π. Ανατολικής Αττικής Σωτηρία Μπάιμπα, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βασίλης Παπαδόπουλος. η προϊσταμένη τμήματος σχεδιασμού και ωρίμανσης δράσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αλεξάνδρα Κολοκούρη, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Καθαριότητας Νικόλαος Νίκας, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Καθαριότητας Βασίλης Βαλκάνος, ο πρόεδρος του ΕΔΑΣΑ Γιώργος Μαυρογιώργος και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων Φίλοι Δάσους, Θρακομακεδόνων, Ολυμπιακού Χωριού κ.α. Επίσης εκπροσωπήθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Δασάρχης Αλεξάνδρα Λυκούδη και η Δημοτική Αστυνομία Αχαρνών.