ακολουθηστε μας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Παίρνει μπρος» το πρώην εργοστάσιο του «Κατσέλη» στις Αχαρνές

Ένας φούρνος στα μεταπολεμικά χρόνια ήταν η βάση και μία ασθένεια η αφορμή για την δημιουργία και στη συνέχεια την επιτυχία της εταιρείας «Το Μάννα – Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ, η οποία χθες απέκτησε το εργοστάσιο της πτωχευμένης Nutriart (πρώην Κατσέλης) στις Αχαρνές Αττικής.
Με αυτή την κίνηση η κρητική αρτοβιομηχανία που μέχρι σήμερα είχε παραγωγική μονάδα μόνο στον Πλάτανο Κισσάμου, εκεί από όπου ξεκίνησε η ιστορία της πριν από 73 χρόνια, αποκτά πλέον παραγωγική βάση και στην Αθήνα, κάτι που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξή της.

Το εργοστάσιο της πρώην Κατσέλης αποκτήθηκε από τη χανιώτικη εταιρεία μέσω πλειστηριασμού ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες. Στη χθεσινή διαδικασία προσήλθε μόνο η κρητική βιομηχανία, στην οποία και κατακυρώθηκε το ακίνητο, αν και αρχικά είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δύο ακόμη επιχειρηματίες. Η τιμή πρώτης προσφοράς – που βεβαίως δίνει μόνο μία εικόνα για το τελικό τίμημα το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό είχε καθορισθεί με απόφαση του Πρωτοδικείου στα 6,2 εκατ. ευρώ. Η παραγωγική μονάδα που βγήκε στον πλειστηριασμό έχει επιφάνεια 23.000 τ.μ. και βρίσκεται εντός οικοπέδου 35.000 τ.μ.

Βεβαίως, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου θα απαιτηθεί νέος μηχανολογικός εξοπλισμός, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ. Ο παλιός εξοπλισμός έχει ήδη εκποιηθεί -σημειώνεται ότι η Nutriart πτώχευσε το 2013- ενώ ακόμη και αν υπήρχε μες στο εργοστάσιο στην ουσία θα είχε αχρηστευθεί εάν έμενε εκτός λειτουργίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2015 είχε βγει σε πλειστηριασμό το εμπορικό σήμα «Κατσέλης» το οποίο απέκτησε μία άλλη γνωστή αρτοβιομηχανία, η «Καραμολέγκος».

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ