ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπερήφανος αλλά και… κουβαρντάς ο Δήμος: Δίνουμε 12.400 ευρώ το χρόνο για το… Zoom

Πάντα στο Διαύγεια βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα, όταν πρόκειται μάλιστα για τον Δήμο Αχαρνών βρίσκεις και πράγματα που σε γεμίζουν υπερηφάνεια. Λογικό αφού είμαστε ένας… Υπερήφανος Δήμος.

Να, για παράδειγμα. Μάθαμε πρόσφατα ότι ο Δήμος Αχαρνών πληρώνει 12.400 ευρώ το χρόνο για να μεταδίδονται σε live streaming οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε το (να νιώσετε κι εσείς λιγάκι υπερήφανοι):

Και όλα θα ήταν καλά και ωραία και μόνη παρατήρηση θα είχαμε ότι θα προτιμούσαμε να έχει υπάρξει μέριμνα για ζωντανή μετάδοση των συμβουλίων από την πρώτη ημέρα και όχι αφού εξασφαλίστηκε ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας αντιπολίτευση στον Δήμο Αχαρνών αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά…

Ότι, λόγω πανδημίας, τα δημοτικά συμβούλια γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων! Δεν χρειάζεται ούτε τεχνικός εξοπλισμός, ούτε ειδικό προσωπικό σε κάμερες και κονσόλες, ούτε ηχοληψία, ούτε τίποτα.

Μία πλατφόρμα όπως το Zoom χρειάζεται και ένας… Χριστιανός να πατάει το κουμπί και να μεταδίδεται ζωντανά μέσω Facebook.

Θα μου πεις η εταιρεία που πήρε τη δουλίτσα από την τσέπη της θα πληρώσει το Zoom; Είναι και πανάκριβο το άτιμο!

To ακριβό του πακέτο κοστίζει 200 ολόκληρα ευρώ το χρόνο!

Βέβαια, μπορεί να είναι δύσκολο στη χρήση και να θέλει εξειδικευμένο προσωπικό για να γίνει η μετάδοση.

Μπα. Ένα κουμπί πατάς…

Mέχρι τώρα έχουν μεταδοθεί καμιά δεκαριά συνεδριάσεις. Μετά τις πρώτες τέσσερις, είχαμε ένα… κενό και συνεχίσαμε με τη 12η συνεδρίαση. Μέχρι τώρα πληρώνουμε ως Δήμος περίπου 1.200 ευρώ τη συνεδρίαση για να πατάει κάποιος δύο κουμπιά και να φροντίζει να φέρνει σε πρώτο πλάνο τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου όταν έχουν τον λόγο (για να γίνει σαφές ότι είναι κάτι ανώτερο από τους υπόλοιπους απλούς θνητούς που απαρτίζουν το σώμα).

Βέβαια, μένουν ακόμη κάποιοι μήνες οπότε θα… πέσει το ποσό.

Θα πει, πάλι κάποιος: Βρε, μήπως οι άνθρωποι έχουν αναλάβει και την απομαγνητοφώνηση;

Όχι, όχι, αυτό το κάνει άλλη εταιρεία (με 7.500 το χρόνο):


Άσχετο: Eνα σάιτ που δεν χάνει ευκαιρία να αποθεώνει τον Δήμαρχο, να παρουσιάζει τον Δήμαρχο, να μας δείχνει τον Δήμαρχο…

Θα είχε πολύ πλάκα το σάιτ αυτό να ανήκει στην εταιρεία που πήρε τη δουλίτσα με τις τηλεδιασκέψεις, ε; Αλλά, σώπα μωρέ. Γίνονται αυτά τα πράγματα σε έναν ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΔΗΜΟ;

Καλή σεζόν είπαμε;

ΝΕΟΤΕΡΑ