ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετοιμάζονται να σας δολοφονήσουν; Στείλτε μήνυμα στον… Βρεττό

Βγήκε, λοιπόν, στον αέρα το νέο site του Δήμου Αχαρνών. Άξιζε η αναμονή… Για εμάς, δηλαδή, που θα φέρουμε στο φως αποκαλύψεις το προσεχές διάστημα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό…

Πάμε, όμως, στο σημερινό μας θέμα. Στο site υπάρχει η ενότητα “Καταγγελία Παραβατικότητας”.

Εμείς, μέχρι σήμερα, ξέραμε ότι αν μπουν με όπλο στο σπίτι μας και έχουμε χρόνο αντίδρασης, καλούμε το 100. Ξέραμε, επίσης, ότι ενημερώνουμε την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας αν δούμε διακίνηση ναρκωτικών, φθορά περιουσίας, ενδοοικογενειακή βία, πυροβολισμούς, κακοποίηση ανηλίκων, κακοποίηση ζώων κτλ.

Ο Δήμος Αχαρνών μας δίνει μια νέα διέξοδο: Να μπούμε στο ίντερνετ, να μπούμε στο σάιτ, να βρούμε την ενότητα, να βάλουμε τα προσωπικά μας στοιχεία και να στείλουμε την καταγγελία μας στον Δήμο. Ας μην ξεχνάμε τα δημοσιεύματα (την ώρα που η πόλη ήταν παραδομένη στις φλόγες) που μας έλεγαν πόσο σούπερ ήρωας είναι ο Σπύρος Βρεττός.

Μετά από μέγας πυροσβέστης, τώρα και μεγάλος τιμωρός του εγκλήματος ο δήμαρχος. Μεγαλεία. Καμαρώστε.

Ποιος θα την παραλάβει; Τι θα την κάνει; Άγνωστο.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι μία ακόμη ανέξοδη επικοινωνιακή φούσκα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα. Και κάπου είναι λογικό…

Όταν έχεις στο πρόγραμμα με το οποίο ο λαός των Αχαρνών σε εμπιστεύτηκε ΑΥΤΑ:

  • Αύξηση επάνδρωσης αστυνομικών τμημάτων και μονάδων που θα επιχειρούν
  • Συνεχής παρουσία συγκεκριμένων μονάδων πρόληψης-καταστολής
  • Ιεράρχηση και τετραετής προγραμματισμός των δράσεων με συγκεκριμένους δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης
  • Ετήσιο πρόγραμμα δράσης με μετρήσιμους στόχους η επίτευξη των οποίων παρακολουθείται μέσω της αξιοποίησης συστήματος δεικτών επίδοσης
  • Συντονισμός όλων των ενεργειών του Δήμου προς τα συναρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες.
  • Μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο για το ποσοστό υλοποίησης των δράσεων
  • Παρεμβάσεις στην πόλη που θα λειτουργούν αποτρεπτικά σε παραβατικές συμπεριφορές (ενδεικτικά: φωτισμός οδών, αποτροπή εισόδου σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ανάπλαση πάρκων και πλατειών, αποκατάσταση βανδαλισμών κ.α.)
  • Κοινωνική πρόληψη σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
  • Χαρτογράφηση της εγκληματικότητας για την καλύτερη αντιμετώπιση των φαινομένων (διαχωρισμός μικροπαραβατικότητας, χρήσης-εμπορίας)
  • Αξιοποίηση Δημοτικής Αστυνομίας

και δύο χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα με την πόλη να είναι έρμαιο των παραβατικών, των εμπόρων ναρκωτικών και των διαρρηκτών ενώ οι σφαίρες πέφτουν βροχή, σκέφτεσαι να φτιάξεις μία φόρμα και να πεις κι εσύ ότι κάτι έκανες.

Λες και το πρόβλημα των δημοτών δεν είναι η δράση του εγκλήματος αλλά ότι δεν είχαν μία πλατφόρμα να κάνουν την… καταγγελία τους. Είναι πολύ άσχημο να υποτιμάς τόσο τη νοημοσύνη του κόσμου.

Και τέλος, ας πει κάποιος εκεί στη νομική υπηρεσία του Δήμου ότι υπάρχει φόρμα συλλογής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χωρίς συμμόρφωση με τους αυστηρούς και σαφείς κανόνες του GDPR.

Eκτός αν κάνουμε λάθος που καταγγέλλουμε από εδώ αυτήν την παράβαση εκ μέρους του Δήμου και έπρεπε να το στείλουμε στην περιβόητη… φόρμα (στην κατηγορία… Λοιπά).

Καλή σεζόν, με υγεία.

 

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ