ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

BOMBA / Φωτιά στο εργοστάσιο – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία από πιθανό βιολογικό ατύχημα!

«Τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή και η υγεία του λαού της περιοχής από την πιθανότητα εκδήλωσης βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης σε περιοχές που οι βιομηχανικές ζώνες εκτείνονται γύρω και μέσα στον οικιστικό ιστό» τονίζουν οι ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ για την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε εργοστάσιο ανακύκλωσης.
Ταυτόχρονα σημειώνει ότι υπάρχουν εύλογα ερωτηματικά για τη συχνότητα αυτών των πυρκαγιών επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις από τους φορείς του κράτους.

Αναλυτικά:

«Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Μενίδι, αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα από πυρκαγιές σε αντίστοιχα εργοστάσια στη Δυτική Αττική το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα αυτών των πυρκαγιών είναι ο λαός της περιοχής και η υγεία του, να συνεχίζουν να επιβαρύνονται από την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει πολλές φορές τα εύλογα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη συχνότητα και την αλληλουχία αυτών των πυρκαγιών χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς του κράτους. Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει και κάτι ακόμα: Τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή και η υγεία του λαού της περιοχής από την πιθανότητα εκδήλωσης βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης σε περιοχές που οι βιομηχανικές ζώνες εκτείνονται γύρω και μέσα στον οικιστικό ιστό. Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα το ΚΚΕ έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή από τις 9 Ιουλίου όπου απαιτεί να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, με τα αρμόδια υπουργεία, σχεδόν δυο μήνες μετά, να μην έχουν απαντήσει.

Ο λαός του Μενιδίου που μόλις βγήκε από την μεγάλη καταστροφή των πυρκαγιών στους πρόποδες της Πάρνηθας δεν μπορεί άλλο να βλέπει την μια καταστροφή να διαδέχεται την άλλη. Είναι ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας, για να μην ζήσουμε τα χειρότερα.»

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ