ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σοβαρευτείτε, κόψτε τα posts και τις selfies, οι πλημμύρες έρχονται

O εφιαλτικός Αύγουστος του 2021 ανήκει στο παρελθόν, οι Αχαρνές βίωσαν τις δραματικές συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς και μετρούν, ακόμη, τις πληγές τους.

Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και μαζί του είναι και πάλι εδώ ο διαχρονικός εφιάλτης της πόλης: ο φόβος για τις πλημμύρες.

Κάθε δυνατή νεροποντή κάνει το Μενίδι, Βενετία. Δρόμοι πλημμυρίζουν, οι συγκοινωνίες παραλύουν, περιουσίες καταστρέφονται, όλη η πόλη πνίγεται και γονατίζει.

Φέτος, ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για δύο λόγους: Η κλιματική αλλαγή είναι (και θα είναι) εδώ και τα καιρικά φαινόμενα είναι περισσότερο ακραία ενώ και η φωτιά άφησε πίσω της καμμένες εκτάσεις τεράστιες και επομένως ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και χρειάζεται σοβαρή, μεθοδική αντιμετώπιση, συνεργασία και σκληρή δουλειά από όλους. Από κυβέρνηση, από περιφέρεια, από δήμο.

Οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη σοβαρές Αρχές που θα τους προστατεύουν και όχι επικοινωνιακά τρικ, χαμόγελα στις φωτογραφίες, βαρύγδουπα δελτία Τύπου, τσακωμούς για την πατρότητα των έργων (που κάποτε θα γίνουν).

Θέλουν σχέδιο και αποτελεσματικότητα και όχι άλλους Πόντιους Πιλάτους που μετά από κάθε καταστροφή νίπτουν τας χείρας τους και δείχνουν άλλους ως υπεύθυνους.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τα posts και οι selfies και οι εξαγγελίες είναι αδιάφορες. Το μόνο που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα. Και οι πολίτες, αν για ακόμη μία φορά, δουν την καταστροφή να έρχεται δεν θα καθίσουν να αποφασίσουν αυτοί αν φταίει περισσότερο η κυβέρνηση, η περιφέρεια ή ο δήμος. Υπάρχει, ξέρετε, και η επιλογή (που μοιάζει και η πιο ορθολογική) να αποφασίσει ο κόσμος ότι φταίνε ΟΛΟΙ.

Για αυτό όλοι ας σοβαρευτούν για να μην θρηνήσουμε θύματα. Γιατί το 2021 αυτή είναι η αλήθεια για τις Αχαρνές. Βρέχει και απειλούνται οι ζωές μας.

ΤΕΥΧΟΣ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ