ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι πυρόπληκτοι Βαρυμπόμπης, Θρακομακεδόνων οργανώνονται και διεκδικούν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! Κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος ΑΚΟΥΝΕ;

Κι ενώ το γαλάζιο ενδιαφέρον βρίσκεται στη ΔΕΘ, οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας παλεύουν για τη δική τους δικαίωση.

 

Έτσι, η νεοσύστατη Επιτροπή Κατοίκων Βαρυμπόμπης – Θρακομακεδόνων προγραμματίζει συγκέντρωση την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Βαρυμπόμπης για την οργάνωση της συνέχειας του αγώνα της.

Τα αιτήματα των κατοίκων είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ για κάθε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας που κινείται στον αστερισμό της επικοινωνιακής διαχείρισης, των αστραφτερών φωτογραφιών και της εγκληματικής αδράνειας.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή σημειώνει:

«Εμείς οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης, των Θρακομακεδόνων, και των όμορων περιοχών μαζευτήκαμε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Βαρυμπόμπης με σκοπό να αναλάβουμε πρωτοβουλία συγκρότησης επιτροπής, αποτελούμενης από κατοίκους της περιοχής, αντλώντας και από το παράδειγμα των πυρόπληκτων κατοίκων στην περιοχή της Β. Ευβοίας.

Ώστε να διεκδικήσουμε:

Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στο 100%. Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους. Να παραχωρηθούν τα αδιάθετα σπίτια που υπάρχουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Να ενεργοποιηθεί άμεσα η επιδότηση ενοικίου.

Να επισκευαστεί άμεσα το κτίριο του νηπιαγωγείου – δημοτικού που υπέστη ζημιές από τις πυρκαγιές, με ευθύνη του Δήμου, ώστε να είναι έτοιμο στην έναρξη του σχολικού έτους.

Ιδιαίτερα για την περιοχή φλόγα η ανοικοδόμηση να γίνει με πολεοδομικό σχέδιο που θα αναλάβει η πολεοδομία του Δήμου. Να γίνει σύνδεση του 6ου πυροσβεστικού σταθμού με την Αγία τριάδα


Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. Να καθαριστούν όλα τα ρέματα της περιοχής.


Άμεσα εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από το αρμόδιο δασαρχείο της Πάρνηθας και των υπηρεσιών για να επανέλθει το πευκοδάσος και να μην γίνει ζούγκλα. Επίσης ζητάμε το δασαρχείο να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.


Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κόψουν ξύλα για τις προσωπικές τους ανάγκες σε περιοχές που δεν επηρεάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα.


Υπογειοποίηση των πυλώνων υπερύψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ που περνάνε από την περιοχής μας και εκσυγχρονισμός του ήδη απαρχαιωμένου δικτύου.


Για όσους κατοίκους έχουν παιδιά που σπουδάζουν να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα, είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες.


Πάγωμα και αναστολή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, τράπεζες (στεγαστικά δάνεια). Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για μια δεκαετία μέχρι να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον, μείωση του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης καθώς και τις επιχειρήσεις.


Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας σε συγκέντρωση για την οργάνωση της συνέχειας του αγώνα μας!»

Advertisement
gadget

ΝΕΟΤΕΡΑ