ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποιος δουλεύει ποιον πάνω στα αποκαΐδια… Δήμος εναντίον… Δήμου και Μητσοτάκη για Βαρυμπόμπη-Θρακομακεδόνες!

Έχουν και οι ανέξοδες δηλώσεις το όριο τους. Κι όταν αυτό το όριο ξεπεραστεί, οι επικοινωνιακές κορώνες γυρνάνε μπούμπερανγκ σε όσους τις χρησιμοποιούν νομίζοντας ότι απευθύνονται σε λαό που τρώει κουτόχορτο.

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση των κατοίκων των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων.

Από πλευράς Δήμου, το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Χρύσανθος Κονταρής και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Θέμης Οικονόμου.

Οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ έγραψαν μετά ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων. Σοβαρά;

Να δούμε λίγο τα αιτήματα των κατοίκων, κύριοι; Άλλη μία φορά, για να το εμπεδώσετε.

Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στο 100%. Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους. Να παραχωρηθούν τα αδιάθετα σπίτια που υπάρχουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Να ενεργοποιηθεί άμεσα η επιδότηση ενοικίου.

Να επισκευαστεί άμεσα το κτίριο του νηπιαγωγείου – δημοτικού που υπέστη ζημιές από τις πυρκαγιές, με ευθύνη του Δήμου, ώστε να είναι έτοιμο στην έναρξη του σχολικού έτους.

Ιδιαίτερα για την περιοχή φλόγα η ανοικοδόμηση να γίνει με πολεοδομικό σχέδιο που θα αναλάβει η πολεοδομία του Δήμου. Να γίνει σύνδεση του 6ου πυροσβεστικού σταθμού με την Αγία τριάδα

Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. Να καθαριστούν όλα τα ρέματα της περιοχής.

Άμεσα εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από το αρμόδιο δασαρχείο της Πάρνηθας και των υπηρεσιών για να επανέλθει το πευκοδάσος και να μην γίνει ζούγκλα. Επίσης ζητάμε το δασαρχείο να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.

Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κόψουν ξύλα για τις προσωπικές τους ανάγκες σε περιοχές που δεν επηρεάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Υπογειοποίηση των πυλώνων υπερύψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ που περνάνε από την περιοχής μας και εκσυγχρονισμός του ήδη απαρχαιωμένου δικτύου.

Για όσους κατοίκους έχουν παιδιά που σπουδάζουν να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα, είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες.

Πάγωμα και αναστολή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, τράπεζες (στεγαστικά δάνεια). Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για μια δεκαετία μέχρι να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον, μείωση του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης καθώς και τις επιχειρήσεις.

Αυτά που ζητάνε οι κάτοικοι από τον Δήμο, έγιναν; Θα γίνουν; Όταν ο Δήμος δηλώνει διά των αντιδημάρχών του ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων σημαίνει ότι έχει ακούσει και θα ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Αλλιώς, παίρνει θέση και δηλώνει ποια αιτήματα ΔΕΝ θα ικανοποιηθούν και εξηγεί τους λόγους. Κάθε τι άλλο είναι πολιντικαντισμός πάνω στις πληγές ανθρώπων που καταστράφηκαν.

Υπάρχουν αιτήματα και προς την κυβέρνηση! Που φυσικά δεν έχουν ικανοποιηθεί ούτε βρίσκονται στη λίστα των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί. Το “είμαστε με τους κατοίκους” των εκπροσώπων του Δήμου, σημαίνει ότι ο Δήμος είναι απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Για να σας δούμε να ορθώνετε το ανάστημά σας!

Να βγει ας πούμε ο δήμαρχος και να πει “είμαι με τους κατοίκους και ζητάμε ως Δήμος το πάγωμα των χρεών στις τράπεζες, εφορία, ΔΕΚΟ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για δέκα χρόνια”.

Θα το πει; Το είπε στους υπουργούς με τους οποίους έβγαζε φωτογραφίες στη ΔΕΘ;

Αν το πει δημόσια και επίσημα, θα νιώσουμε,,, υπερήφανος δήμος και να θας βάλουμε άριστα,,, Δέκα!

Για να σας δούμε, κύριοι… Εδώ θα είμαστε.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ