ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ντούρος, Κασσαβός, Βρεττός: Ούνα φάτσα, ούνα (αντιπλημμυρική) ράτσα

Το ΑΧΑΡΝΕΑ κάνει μία ιστορική αναδρομή στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ, στις δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν οι δύο προηγούμενοι δήμαρχοι και φτάνει στο σήμερα για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε αυτήν την πολύπαθη πόλη οι δήμαρχοι αλλάζουν, οι πρακτικές όχι. Και οι πολίτες, απλώς, βουλιάζουν.

Μεταφερόμαστε στο 2014. Ο απερχόμενος δήμαρχος, Σωτήρης Ντούρος, στην κεντρική του προεκλογική ομιλία, κάνει αναφορά στο φλέγον ζήτημα των αντιπλημμυρικών. Έχει προηγηθεί η θητεία του κατά την οποία δεν έγινε απολύτως τίποτα.

“Έχετε ακούσει ότι παραμελήσαμε την αντιπλημμυρική θωράκιση θέτοντας περιουσίες και ζωές σε κίνδυνο” λέει χαρακτηριστικά για να αναρωτηθεί μετά το… αμίμητο: “Αν αυτό ήταν εύκολο γιατί δεν το έκανε κανείς αυτό εδώ και δεκατίες;” Γιατί και οι προηγούμενοι ήταν… Ντούροι θα ήταν μια εύκολη απάντηση….

Και συνέχισε ο Σωτήρης Ντούρος: “Εμείς μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν γκρινιάζαμε, δουλέψαμε με μέθοδο και ξεπεράσαμε την γραφειοκρατία. Κάναμε μελέτες και είναι έτοιμες και έχουν εγκριθεί”.

Συνοψίζουμε: Παραλάβαμε χάος, κερδίσαμε τη γραφειοκρατία, ετοιμάσαμε τις μελέτες, όλα είναι έτοιμα.

Συνεχίζουμε το ταξίδι στο χρόνο και φτάνουμε στο 2019. Το ρόλο του Ντούρου παίζει στο… έργο ο Γιάννης Κασσαβός. Ο οποίος βέβαια το 2014 εξελέγη κάνοντας σημαία (και) το πρόβλημα με τις πλημμύρες τάζοντας λύσεις.

Αλλά… Μαντέψτε. Παρέλαβε κι αυτός χάος. Τα έργα δεν έγιναν ποτέ αλλά μαντέψτε και πάλι: Οι μελέτες είναι έτοιμες! “Την επόμενη ημέρα την έχουμε εμείς ετοιμάσει, έχουμε ωριμάσει φακέλους, έχουμε τεκμηρίωση, για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η βελτίωση των υποδομών” σημειώνει υπερήφανος και αυτός.

Συνοψίζουμε ξανά: Παραλάβαμε χάος, κερδίσαμε τη γραφειοκρατία, ετοιμάσαμε τις μελέτες, όλα είναι έτοιμα.

Bέβαια, στον απολογισμό του σημείωνε ότι έγιναν και καθαρισμοί… φρεατίων:

Μην ανησυχείτε: Φρεάτια που καθαρίζουμε ποστάρουμε και το 2021:

Πρέπει να είμαστε η πρώτη πόλη παγκοσμίως σε αριθμό φωτογράφισης φρεατίων συλλογής υδάτων. Μακράν της δεύτερης.

Γυρίζουμε, όμως στο 2019. Ως γνωστόν (και όπως αναμενόταν) ο Γιάννης Κασσαβός δεν περνάει ούτε στο δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2019 και η παράταξη του Σπύρου Βρεττού ανεδείχθη νικήτρια.

Μην ανησυχείτε, δεν άλλαξε τίποτα. Από την πρώτη στιγμή και ο Βρεττός είπε (και ακόμη λέει) το… κλασικό: Παρέλαβε χάος, έπρεπε να τα κάνει όλα από την αρχή, έδωσε και δίνει μάχη με τη γραφειοκρατία.

Έχουν ξεκινήσει οι διευθετήσεις των ρεμάτων Εσχατιάς και Καναπίτσας αλλά μην σας μπερδεύουν οι φωτογραφίες, τα πονηρά posts και τα stories από στελέχη του δήμου ή της περιφέρειας.

Η αλήθεια είναι ότι…

Το πιο αστείο; Την ώρα που ο Βρεττός λέει ότι φυσικά δεν είναι δικό του έργο, πέφτει πλάνο με τον ίδιο να… φωτογραφίζεται όλο καμάρι στο έργο αυτό.

Μακάρι να προχωρήσει το Υποδομών τα έργα και να δοθεί ένα μέρος της πολυπόθητης λύσης. Φυσικά, δεν αρκούν αυτά τα έργα για να λυθεί το πρόβλημα.

Μαντέψτε: Ετοιμάζουμε μελέτες. Πολλές μελέτες.

Toν Γενάρη του 2021 ο Σπύρος Βρεττός δήλωνε ότι το έργο των συλλεκτηρίων αγωγών θα δημοπρατηθεί ΑΜΕΣΑ από την Περιφέρεια. Είμαστε έτοιμοι… αφού.

Ένα χρόνο μετά σχεδόν, περιμένουμε αυτή την… άμεση δημοπράτηση. Εντάξει, σιγά, δεν βιαζόμαστε κιόλας. Δεν μας… πνίγει και κανείς. Με εξαίρεση τα νερά κάθε φορά που βρέχει…

Μαντέψτε και πάλι, όμως: Κολλάμε στη γραφειοκρατία και ευχόμαστε να συνεργαστούν όλοι οι φορείς, κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος!

Φορείς που κατά σύμπτωση είναι όλοι… γαλάζιοι. Αλλά επειδή η γαλάζια πολυκατοικία έχει πολλούς… ορόφους και δεν είναι όλοι οι όροφοι αγαπημένοι, για να το πούμε κομψά, ας το αφήσουμε εδώ μη γίνουμε δυσάρεστοι σε όσους μπροστά στις κάμερες αγκαλιάζονται και πίσω από τα φώτα αλληλομαχαιρώνονται δίχως έλεος.

Και τώρα αφήστε να μαντέψουμε εμείς:

Το 2023, στις ομιλίες του ο Σπύρος Βρεττός θα καμαρώνει για έργα άλλων, το πρόβλημα θα παραμένει άλυτο αλλά αφού εξηγήσει ότι παρέλαβε χάος, νίκησε τη γραφειοκρατία, ωρίμασε τους φακέλους των έργων θα διαβεβαιώσει ότι όλα θα είναι έτοιμα στη δεύτερη θητεία του. Αρκεί να μην έχει την τύχη που επεφύλαξε ο λαός των Αχαρνών στον Ντούρο και τον Κασσαβό. Δύσκολο το βλέπουμε.

Όπως δύσκολο βλέπουμε τον φετινό χειμώνα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Εδώ και χρόνια, εξάλλου, αυτή η πόλη μόνο σε αυτόν μπορεί να ελπίζει όσο δήμαρχοι παραλαμβάνουν χάος και σπαταλάνε θητείες ωριμάζοντας μελέτες που ποτέ δεν ακολουθεί ο επόμενος.

YΓ: Τόσες μελέτες ΠΛΗΡΩΣΕ, ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ ο πολύπαθος αχαρναϊκός λαός, κανείς δήμαρχος δεν πάτησε ποτέ στις έτοιμες μελέτες του προηγούμενου. Γιατί άραγε, ε; Όλοι παρέλαβαν χάος, όλοι έδωσαν τις δουλίτσες από την αρχή σε μελετητές της αρεσκείας τους. Και νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Ντροπή.

ΝΕΟΤΕΡΑ