ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπερήφανος Δήμος με Δέκα… προβλήματα και εκατό άγχη

Το 2019 Βρεττός και Δαμάσκος πάλεψαν μέχρι τέλους για τον θώκο του δημάρχου. Επικράτησε ο πρώτος αλλά και ο δεύτερος δεν πήγε χαμένος. Κανείς καλός (δεξιός) δεν χάνεται. Αδιαφορώντας προκλητικά για τους χιλιάδες συμπολίτες του που με δημοκρατικό τρόπο του έδωσαν τον ρόλο του αρχηγού της κυρίαρχης στην αντιπολίτευση παράταξης, ο Χάρης Δαμάσκος πήρε το καπελάκι του και πήγε να διοικήσει τη ΣΤΑΣΥ…

Έτσι έμειναν πίσω τα… ορφανά της παράταξής του τα οποία στην αρχή έκαναν μια υποτυπώδη αντιπολίτευση μέχρι που τους κάλεσε ο Βρεττός. Και ποιο ήταν το κόνσεπτ; Αρχηγό δεν έχετε, παράταξη δεν έχετε, όρεξη δεν έχετε, δεν έρχεστε να διοικήσουμε όλοι μαζί, να πάρετε κι εσείς από το πουθενά τα πόστα σας και να μην έχω και εγώ κανέναν να με ζαλίζει για τις απευθείας αναθέσεις που μοιράζει βροχή ο ξάδερφος μου;

Και έτσι έγινε φυσικά! Τι πάει να πει ότι προεκλογικά σφάζονταν, το έπαιζαν μεγάλοι εχθροί και ο ένας αποκαλούσε τον άλλον καταστροφή για τον τόπο; Τι πάει να πει ότι η σύμπραξη της παράταξης Βρεττού και Δαμάσκου ήταν επί της ουσίας μια τεράστια προσβολή στους πολίτες και μια βαθιά μαχαιριά στις δημοκρατικές διαδικασίες; Λεπτομέρειες τώρα…

Το θέμα είναι ότι ο καιρός προχωράει, οι επόμενες εκλογές είναι τόσο κοντά όσο και οι προηγούμενες και οι όμορφες συνεργασίες καμιά φορά όμορφα καίγονται.

Ξέρετε την παροίμια “καλόμαθε η γριά στα σύκα και όλη μέρα τα… αναζήτα;” Ε, ταιριάζει γάντι στους… Δέκα. Που είχαν βλέψεις για τα πραγματικά ενδιαφέροντα στασίδια ενόψει των διορισμών των νέων αντιδημάρχων. Και όταν λέμε στο Μενίδι για ενδιαφέροντα πόστα, μιλάμε για τα πόστα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά. Προφανώς!

Ε, η παράταξη Αναγνωστόπουλου (πλέον) έβαλε στο μάτι την αντιδημαρχία των οικονομικών. Αλλά, όπως αποδείχθηκε, ο Μιχάλης Βρεττός είναι πολύ σκληρός για να… πεθάνει.

Οι πληροφορίες θέλουν την συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση να βράζει και να έχει στοχοποιήσει τον… πρώτο ξάδερφο των Αχαρνών. Μπορεί όταν βρίσκεται κάμερα σε ακτίνα μικρότερη των πέντε μέτρων να φοράνε όλοι χαμόγελα και να κάνουν χειραψίες αλλά όταν οι κάμερες απομακρυνθούν οι Δέκα διαδίδουν σε κάθε δυνατό τόνο ότι νιώθουν ριγμένοι.

Ο δήμαρχος δεν φαίνεται να σκάει. Εξάλλου, τι έχει να χάσει; Αφήστε που πολλοί περίμεναν ότι δεν τραβήξει μέχρι τέλους αυτή η συνεργασία. Άλλα πράγματα αγχώνουν τον δήμαρχο. Μην σκάσουν τα μπαμ και αρχίσουν οι ηχηρές αποχωρήσεις από αντιδημάρχους της δικής του παράταξης!

Αν γίνονται αυτά; Φυσικά και γίνονται! Ο ίδιος ο Βρεττός εξάλλου το ξέρει καλά αυτό αφού το έκανε όταν κάποτε από δεξί χέρι του Ντούρου και αφεντικό των οικονομικών του δήμου έγινε σε μία νύχτα αντίπαλος καταγγέλοντας τον δήμαρχο που πιστά υπηρετούσε.

Σας το λέμε και πάλι. Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο να είστε έτοιμοι για εκπλήξεις. Και ο επόμενος δήμαρχος έκπληξη θα είναι για κάποιους. Όχι βέβαια για όσους ξέρουν καλά την πόλη, την ιστορία και τους κατοίκους της.

Καλή σεζόν έχουμε πει; Έχουμε πει.

ΝΕΟΤΕΡΑ