ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μικρός Μάριος: Προς αποκατάσταση της ντροπής! Επανεξετάζεται η αποζημίωση για τον θάνατό του

Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης της αποζημίωσης της οικογένειας του 11χρονου Μάριου. Για ανακούφιση και αίσθημα δικαίωσης κάνει λόγο ο νομικός παραστάτης της οικογένειας.

“Με ανακούφιση και αίσθημα δικαίωσης ενημερωθήκαμε για την ανταπόκριση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την υπόθεση του Μάριου Σουλούκου. Η ανακοίνωση που κινείται στη σωστή κατεύθυνση ικανοποιεί την οικογένεια του μικρού Μάριου και αποκαθιστά, σε σημαντικό βαθμό, την εμπιστοσύνη μας στο κράτος δικαίου” ανέφερε σε δήλωση του ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς.

Η υπόθεση της καταβολής αποζημίωσης 490.000 ευρώ στην οικογένεια του άτυχου Μάριου που το 2017 έπεσε νεκρός όταν χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι έχει μπει στο μικροσκόπιο του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας.

Χθες συζητήθηκε η υπόθεση και η οικογένεια μέσω του νομικού τους παραστάτη Θεόδωρου Μαντά ζήτησε να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης. Και αυτό γιατί στην απόφαση περιλαμβάνεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον σκεπτικό της μειοψηφίας το οποίο δικαιώνει τις θέσεις της οικογένειας του 11χρονου.

Η οικογένεια του Μάριου είχε υποβάλει αίτημα προς το ΝΣΚ ζητώντας να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την έφεση και, στη συνέχεια, οι συγγενείς του 11χρονου να παραιτηθούν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Από την πλευρά του, το δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Η οικογένεια του Μάριου προσέφυγε στη δικαιοσύνη το 2018 διεκδικώντας αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω ψυχικής οδύνης.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ