ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής: Τεράστια τα οικονομικά προβλήματα, ζητούν συνάντηση με Βορίδη

Η οικονομική κατάσταση των δήμων της Ανατολικής Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των δημάρχων της Ανατολικής Αττικής.

Η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση των δήμων της Ανατολικής Αττικής όπως διαμορφώνεται μετά τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα, πραγματοποιήθηκε στον Ωρωπό.

Η συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Ωρωπού Γεώργιου Γιασημάκη και συμμετείχαν οι δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, Παιανίας Σιδέρης Μάδης, Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, Διονύσου Ιωάννης Καλαφατέλης, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Από τους παριστάμενους επισημάνθηκε ότι τα λειτουργικά έξοδα των δήμων της Ανατολικής Αττικής είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με των υπόλοιπων δήμων του λεκανοπεδίου, καθώς οι περιοχές παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα οι ανάγκες ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο είναι αυξημένες γιατί οι εκτάσεις είναι μεγάλες ενώ και η λειτουργία των αντλιοστασίων με ηλεκτρισμό αυξάνει εκθετικά τα κόστη.

Όσον αφορά στη διαχείριση απορριμμάτων υπογραμμίστηκε ότι και σ’ αυτό τον τομέα το κόστος είναι αυξημένο γιατί κατά την αποκομιδή πρέπει να καλυφθούν μεγάλες εκτάσεις και η απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέχρι τον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με αστικούς δήμους.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος ως μέλος του ΔΣ της Κ.Ε.Δ.Ε, ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση των δήμων όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των δήμαρχων της χώρας, που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ.

Κοινή απόφαση των δημάρχων ήταν η πραγματοποίηση συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υπουργείο Εσωτερικών και η σύνταξη υπομνήματος στο οποίο θα διατυπωθούν τα προβλήματα και θα ζητηθεί η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης να γίνει σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των δήμων, όπως αυτές θα τεκμηριώνονται στο υπόμνημα, και όχι οριζόντια.

“Επιδιώκουμε την ανάπτυξη των πόλεων μας με σύγχρονα έργα και ταυτόχρονη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.Μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και συνεργαζόμαστε για το καλό των πόλεων μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια Αυτοδιοίκηση με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια”,τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

πηγή myota.gr

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ