ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πανηγύρι Ζωοδόχου Πηγής ΞΑΝΑ! Πλημμύρισαν κόσμο και χαρά οι Αχαρνές

Αθρόα ήταν η συμμετοχή του κόσμου την πρώτη μέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, μετά από δύο χρόνια κορωνοϊού που στέρησαν τη δυνατότητα διεξαγωγής τους.

Την αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων άνοιξε το Τμήμα Παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αχαρνών (ΔΗΚΕΑ), ακολούθησαν τα χορευτικά του Κέντρου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών «Χορού Ενθύμησης» και το χορευτικό ταξίδι έκλεισε με το 18μελές χορευτικό του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε η Δημοτική Ορχήστρα της ΔΗΚΕΑ, με ερμηνευτές τον Νίκο Μπουρνέλη και Άννα Κατσούλη, που τραγούδησαν γνωστές επιτυχίες του Μιχάλη Μενιδιάτη και του Λεονάρδου Μπουρνέλη. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εμφάνιση επί σκηνής δύο πανελληνίως γνωστών καλλιτεχνών από τις Αχαρνές του Δημήτρη Γιώτη και του Αλέκου Ζαζόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με τη ροή του προγράμματος και τις καλλιτεχνικές επιλογές, ενώ προϊδέασε για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με παραδοσιακούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου και συναυλία με τους Γιώργο Γιαννιά και Γιώργο Παπαδόπουλο.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός τόνισε ότι το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής είναι συνυφασμένο με την παράδοση της πόλης των Αχαρνών και γι’ αυτό οι εκδηλώσεις στηρίζονται στην παράδοση και «παντρεύονται» με το σήμερα.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ