ακολουθηστε μας

EDITORIAL

Αυτό είναι το Μενίδι σήμερα. Και αυτό δεν πρέπει να είναι το Μενίδι αύριο…

Αχαρνές. Μία τεράστια πόλη, γεμάτη ομορφιές, ιστορία, προοπτική και υπερηφάνεια. Στα χαρτιά. Γιατί στην πράξη οι πολίτες βιώνουν υποβάθμιση, εγκατάλειψη και απόγνωση.

Τι είναι οι Αχαρνές σήμερα; 

Απουσία της Πολιτείας στα πάντα: στα έργα, την διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, την εξασφάλιση προοπτικής για το αύριο, την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων.

Χ
ρεωκοπημένες επιχειρήσεις, χτυπημένες από την πανδημία και την οικονομική κρίση, κλείνουν η μία μετά την άλλη με τα λουκέτα να έχουν πνίξει την πόλη

Α
δυναμία των πολιτών να επισκεφθούν το εμπορικό κέντρο της πόλης αφού η έλλειψη χώρων στάθμευσης και η άναρχη δόμηση κάνουν περιπέτεια ακόμη και τη σκέψη να πας στο κέντρο.

Ρ
ομά ζουν στα περίχωρα της πόλης δημιουργώντας καθημερινά προβλήματα χωρίς η Πολιτεία να ασχολείται με την ένταξής τους στην κοινωνία και την προάσπιση των συμπολιτών τους.

Ν
έοι που μένουν άνεργοι αφού τα μαγαζιά της πόλης κλείνουν και οι εργοδότες από άλλες περιοχές αποφεύγουν να προσλάβουν άτομα από την πόλη μας

Ε
γκληματικότητα που θερίζει με τις Αχαρνές να είναι, εν πλήρη γνώσει του κράτους, ένα απόκεντρο που εδρεύουν συμμορίες, διακινούνται ναρκωτικά και ξεπλένεται χρήμα.

Σ
υγκοινωνίες σε δραματική κατάσταση, απουσία ικανών μέσων για να συνδέσουν το Μενίδι με το κέντρο της πόλης, παραβατικοί στα δρομολόγια σπέρνουν τον τρόμο, καθυστερήσεις


Σ
φαίρες πέφτουν βροχή και απειλούν τις ζωές όλων μας. Ο μικρός Μάριος και ο τόσο άδικος θάνατος του δεν έβαλαν μυαλό σε κανέναν…

Η
απειλή της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ και βρίσκουν το Μενίδι ακόμη πλήρως ανοχύρωτο. Κάθε φορά που βρέχει ή μπαίνει μία φωτιά ο κάτοικος της πόλης νιώθει ότι απειλείται η ζωή και η περιουσία του.

Μ
πετόν, σκοτάδια και σκουπίδια αντί για πράσινο, φωτισμό και καθαριότητα.

Ε
λλειψη δρόμων αντάξιων μίας σύγχρονης πόλης της Ευρώπης. Λακκούβες, κακοτεχνίες, αδιαφορία έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και νεκρούς…

Ρ
αγδαία αύξηση των τιμών ενοικίασης παρά την οικονομική κατάσταση στην πόλη και τη χώρα, οδηγούν πολίτες στο να εγκαταλείπουν την πόλη.

Α
διαφάνεια στα οικονομικά, διαχρονική κακοδιαχείριση, άνθρωποι που εδώ και σαράντα χρόνια μπαίνουν στα κοινά… κοινοί και βγαίνουν βαθύπλουτοι.

Αυτό το Μενίδι θέλουμε και αύριο; ΟΧΙ. Και ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για αυτό…