ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

BINTEO – Η αυτοψία που «καίει» Βρεττό: «Πυριτιδαποθήκη Τατόι, Βαρυμπόμπη»

To καλοκαίρι του 2021 η πόλη μας έζησε τον απόλυτο εφιάλτη. Επί ημέρες, οι φλόγες έκαιγαν σε Βαρυμπόμπη και Τατόι, απειλήθηκαν ζωές, κάηκαν σπίτια και χιλιάδες στρέματα καμένου δάσους έμειναν πίσω για να θυμίζουν την τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ο εφιάλτης μας έκανε σοφότερους;

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο δήμος Αχαρνών φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ τα καμένα; Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για τη μέγιστη δυνατή αντιπυρική προστασία;

Η αυτοψία του ΣΚΑΪ είναι μαχαιριά στη καρδιά και γεννά εύλογα ανησυχία!

Ένα χρόνο μετά, Βαρυμπόμπη και Τατόι έχουν τόνους διάσπαρτης καύσιμης ύλης και ενώ οι επερχόμενοι καύσωνες και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι δεδομένο ότι καθιστούν και το φετινό καλοκαίρι απολύτως επίφοβο.

Κορμοί δέντρων αμάζευτοι, δασικοί χάρτες κλειστοί, ξερά χόρτα ακαθάριστα: Συνταγή που γεννά εφιάλτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός δεν δέχθηκε να πάρει θέση. Η δύναμη της εικόνας, πάντως, δεν επιδέχεται δεύτερης ανάγνωσης. Η βάση της Πάρνηθας είναι ένα τεράστιο προσάναμμα που περιμένει μια φλόγα για να επέλθει η καταστροφή. Μία πυριτιδαποθήκη, έτοιμη να σπείρει – εκ νέου – τον όλεθρο.

Ελπίζουμε, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ καθυστερημένα, κυβέρνηση, περιφέρεια και Δήμος να κάνουν το καθήκον τους, πριν είναι ΠΟΛΥ αργά. Γιατί αυτή τη φορά, αν δεύτερη χρονιά σερί, η πόλη μας γίνει στάχτη, κανείς δήμαρχος δεν θα μπορεί να κρυφτεί…

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις