ακολουθηστε μας

EDITORIAL

Ο… αντάρτης Αναγνωστόπουλος που νομίζει ότι απευθύνεται σε πρόβατα

Προεκλογική περιόδος 2019. Οι παρατάξεις Βρεττού-Δαμάσκου περνάνε στη δεύτερη Κυριακή και μπαίνει στην τελική ευθεία ένας πόλεμος άνευ όρων.

Τελικός νικητής ο Βρεττός και ο πρώτος που φανερώνει το αληθινό του πρόσωπο είναι ο Χάρης Δαμάσκος. Εν μία νυκτί, παρατάει την πόλη, τους ψηφοφόρους, την παράταξή του και παίρνει τη θεσούλα που του έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις αστικές συγκοινωνίες.

Επικεφαλής στα… ορφανά αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος που αρχίζει με υποσχέσεις για σοβαρή αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό της πόλης.

Η παράταξη Δαμάσκου καταψηφίζει τον προϋπολογισμό και γενικά στέκεται απέναντι από τη δημοτική αρχή.

Οχι όμως για πολύ. Ο Βρεττός τον καλεί, ντιλάρουν και οι δύο μεγάλες αντίπαλες παρατάξεις, ενώνονται σε σάρκα μία! Και πάλι εν μία νυκτί. Μοιράζονται θεσούλες, μοιράζονται αξιώματα, μοιράζονται καρέκλες και εν μία νυκτί τα ορφανά του Δαμάσκου δίνουν τα χέρια με τον δήμαρχο και αφήνουν ορφανή από αντιπολίτευση τη ζωή της πόλης.

Ποιος νοιάζεται για την πόλη, βέβαια. Ο γάμος γίνεται με κάθε επισημότητα, βγαίνουν κοινές φωτογραφίες, δίνονται κοινές συνεντεύξεις και ξαφνικά οι δύο πρώην μεγάλοι εχθροί γίνονται ένα τον Οκτώβριο του 2020.

Περνάνε σχεδόν δύο χρόνια με τον Αναγνωστόπουλο πλήρως εναρμονισμένο με τις επιλογές Βρεττού. Σε κάθε ευκαιρία, και οι δύο πλευρές τονίζουν ότι όλα πάνε καλά, μιλάνε για αγαστή συνεργασία, γίνονται πραγματικά ένα.

Και ξαφνικά, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για το επόμενο έτος που θα είναι προεκλογικό ο Αναγνωστόπουλος ανακοινώνει ότι… τα σπάει με τον δήμαρχο γιατί δεν αντέχει τη… μετριότητα.

Εντάξει, κύριε, το έχουμε καταλάβει ότι νομίζετε ότι ο κόσμος είναι ένα κοπάδι πρόβατα που καταπίνει αμάσητο το σανό που του σερβίρετε αλλά όχι κι έτσι!

Κάνατε την επιλογή σας, γίνατε δεκανίκι του Βρεττού, αφήσατε την πόλη χωρίς αντιπολίτευση, περάσατε τρία χρόνια του μέλιτος ως αντιδήμαρχος. Δικαίωμά σας.

Μην το παίζετε τώρα ξαφνικά ο μεγάλος επαναστάτης που αποτίναξε τον ζυγό της μετριότητας επειδή θέλετε να γίνετε από αντιδήμαρχος, δήμαρχος.

Ο κόσμος δεν είναι χαζός.

Και ευτυχώς, τα γραπτά, τα βίντεο, οι φωτογραφίες, οι δηλώσεις, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι αναρτήσεις και τα σχόλια στα social media, όλα υπάρχουν.

Aν χρειαστεί (που θα χρειαστεί) θα επανέλθουμε.