ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έκτακτη ενίσχυση 160.000 στις Αχαρνές για δράσεις πυροπροστασίας

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατανέμεται σε (48) Δήμους και (7) Συνδέσμους Δήμων, πρόσθετο, συνολικό ποσό ύψους 5,62 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.
Πρόκειται για νέα, στοχευμένη στήριξη για καθαρισμούς και διανοίξεις οδών σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές, μέσω της πρόνοιας του καθεστώτος ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Όσον αφορά το Δήμο Αχαρνών η ενίσχυση είναι 100.000 ευρώ ενώ 60.000 θα δοθούν στον ΣΥΝΠΑ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Πάρνηθας)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους που επιτρέπουν στους Δήμους και τους Συνδέσμους Δήμων να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους για την αντιπυρική προστασία. H προστασία του δάσους, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών περνά μέσα από τη συνεργασία και την επαγρύπνηση όλων μας και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο».

Πλέον, το μπαλάκι περνάει εκ νέου στον Δήμο Αχαρνών, γιατί ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι δράσεις πυροπροστασίας πρέπει άμεσα τόσο να ξεκινήσουν όσο και να ολοκληρωθούν. 

Οι μνήμες του εφιάλτη του 2021 είναι, εξάλλου, ακόμη νωπές.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις