ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε και φέτος το πρόγραμμα για την κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία της πόλης

Ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αχαρνών «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» που έχει σχεδιαστεί εξ’ ολοκλήρου και υλοποιείται από τη Δημοτική Αστυνομία στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας.

Το πετυχημένο πρόγραμμα που έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά των Αχαρνών στους κανόνες της σωστής και ασφαλούς συμπεριφοράς, στο οδικό δίκτυο.

Πρώτος σταθμός, για τη φετινή χρονιά ήταν το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και ακολούθησαν το 1ο Ειδικό Σχολείο και το 25ο Δημοτικό Αχαρνών. Οι μαθητές υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το εξειδικευμένο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κανόνες που όλοι μας οφείλουμε να τηρούμε.

Τα παιδιά απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για τα μέτρα προστασίας μέσα στο αυτοκίνητο, για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας ενώ παρακολούθησαν και ειδικές παρουσιάσεις για τις πινακίδες σήμανσης και τη σημασία τους. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να θέσουν και τις δικές τους απορίες. Η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία της πόλης μας.

Βασική προτεραιότητα του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Μιχάλη Βρεττού είναι η οδική ασφάλεια των δημοτών αλλά και η εκπαίδευση των παιδιών μας, στις βασικές αρχές και τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής. Ο σεβασμός και το αίσθημα ευθύνης στο δρόμο αποκτώνται από μικρή ηλικία και είναι εφόδια που η νέα γενιά των Αχαρνών, αξίζει και πρέπει να αποκτήσει.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας: 210-2415472 και στο email: info@acharnes.gr