ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αχαρνές: Κινητοποίηση ακύρωσε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας με ανάπηρο πατέρα και άνεργη μητέρα

Στην Αθήνα, έγιναν κινητοποιήσεις στην εταιρεία «do Value» το πρωί της Τετάρτης για την αναστολή δυο σημερινών προγραμματισμένων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών.

Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν και οι δύο περιπτώσεις ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών σταμάτησαν.

Στη μία περίπτωση, σωματεία και φορείς από το Μενίδι απαίτησαν να αποτραπεί ο πλειστηριασμός που απειλεί να πετάξει μια οικογένεια στον δρόμο. Πρόκειται για οικογένεια που ο πατέρας περιμένει να εκδοθεί η αναπηρική του σύνταξη και η μητέρα είναι άνεργη.

Κινδυνεύουν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να πεταχτούν στον δρόμο επειδή αδυνατούν να πληρώσουν προκαταβολικά 30.000 ευρώ, και δόση 1.500 ευρώ τον μήνα (!) που τους ζητάει η εταιρεία που διαχειρίζεται το δάνειο.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την εταιρεία. Μετά από την παρέμβαση των φορέων ο πλειστηριασμός για την κατοικία της οικογένειας στο Μενίδι «πάγωσε». Το επόμενο διάστημα θα γίνει νέα συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί ένας διακανονισμός που να αντιστοιχεί στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε εδώ σήμερα», ξεκαθάρισαν οι φορείς και τόνισαν την ανάγκη να βρίσκονται σε ετοιμότητα τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις οικογενειών που κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς.

Την αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει το Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, το Παράρτημα Αχαρνών – Φυλής του ΕΣΥΝ, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αχαρνών, ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου.

ΤΕΥΧΟΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ