ακολουθηστε μας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Bάζουμε STOP στη Βία κατά των Γυναικών»: Ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Αχαρνές

Ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με επίκεντρο την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διοργανώνει στις Αχαρνές η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Αττικής και οι πέντε τοπικές Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαρνών.

Η εκδήλωση με θέμα «Βάζουμε STOP στη Βία κατά των Γυναικών», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Αχαρνών, με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη μάστιγα της έμφυλης βίας, που βρίσκεται σε έξαρση, και για την ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αντιμετώπισή της.

Θα μιλήσουν:

· η Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα αναφερθεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις για μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία, την προστασία των θυμάτων γυναικών και παιδιών και τις πολιτικές πρόληψης, ως Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Έκθεση-Ψήφισμα για τον «Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά».

· η Φωτεινή Κούβελα, Συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων. Θα αναφερθεί στο προοδευτικό έργο για την ισότητα που συντελέστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, και θίγοντας τις διογκούμενες έμφυλες διακρίσεις και ανισότητες που υφίστανται σήμερα οι γυναίκες στην Ελλάδα, θα αναπτύξει τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο νέο κυβερνητικό του πρόγραμμα για τη θεσμική θωράκιση των δικαιωμάτων των γυναικών

Στην παρέμβασή της η Ρένα Δούρου, εκπρόσωπος του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης στα ζητήματα της ισότητας, θα τοποθετηθεί σχετικά με τις προτεραιότητες στον αγώνα κατά των διακρίσεων, του σεξισμού και της έμφυλης βίας, και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ντίνα Μπατζιά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Αττικής και οι πέντε Οργανώσεις Μελών στην περιοχή: Κέντρου Αχαρνών, Ανατολικής Αχαρνών, Δυτικής Αχαρνών, Κάτω Αχαρνών και Θρακομακεδόνων- Ολυμπιακού Χωριού.