ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

5ο ΓΕΛ Αχαρνών στην Αγία Άννα: Συνεχίζει και φέτος την υλοποίηση Erasmus Plus σε συνεργασία με σχολεία πέντε χωρών

Το 5ο ΓΕΛ Αχαρνών πού έχει την έδρα του στην Αγία Άννα για δεύτερο χρόνο φέτος υλοποιεί δύο προγράμματα Erasmus Plus σε συνεργασία με σχολεία από πέντε διαφορετικές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου έχουν επισκεφθεί την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία αλλά και έχουν υποδεχθεί στην Αθήνα και στην έδρα του Λυκείου εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλες αυτές τις χώρες. Ο τίτλος των προγραμμάτων είναι “We’ll always be together” και “Τogether to a Better Technolgy”.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ έχουν συναναστραφεί μαθητές και εκπαιδευτικούς είτε στην Ελλάδα είτε στις ξένες πόλεις και γνώρισαν τις πόλεις καθώς και τον πολιτισμό της κάθε διαφορετικής χώρας. Ανέπτυξαν επαφές και φιλίες με τα παιδιά των άλλων κρατών και διαμόρφωσαν μία κουλτούρα πιο ανεκτική, πιο ανοιχτή και πιο δημοκρατική.

Τα ευρωπαϊκά αυτά προγράμματα συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας διαφορετικής ματιάς απέναντι στους λαούς της Ευρώπης και στην αυτογνωσία των ίδιων των μαθητών οι οποίοι συμμετέχουν και συναναστρέφονται συμμαθητές από ξένες χώρες.

Στα πλαίσια του προγράμματος “We will always be together”, εκπαιδευτικοί και μαθητές από 4 χώρες (Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία) επισκέφθηκαν την Αθήνα, τις Αχαρνές και το 5ο ΓΕΛ Αχαρνών, μεταξύ 4 και 10 Δεκεμβρίου 2022, όπου συμμετείχαν σε δραστηριότητες με θέμα τη μαθητική διαρροή. Πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά των ηθοποιών Αντιγόνης Σταυροπούλου και Νικόλα Ανδρουλάκη στην πραγματοποίηση θεατρικού εργαστηρίου ως μέρους των δραστηριοτήτων αυτών.