ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μαρία Απατζίδη: Τα δάνεια δόθηκαν με κοινωνικά κριτήρια στους ομογενείς Ποντίους και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με χρηματοπιστωτικούς όρους

H Μαρία Απατζίδη , καλεσμένη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης μίλησε στην Ειρήνη Κατωπόδη για τα Ποντιακά δάνεια και την κάκιστη αντιμετώπιση των ομογενών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Όπως ανέφερε η βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25, η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης Σύριζα, έχει άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας, οδηγώντας το βιός των λαϊκών οικογενειών στα δόντια των funds.

Με το νομοσχέδιο Ηρακλής η κυβέρνηση λειτουργεί ως «ήρωας» που κάνει τη «βρώμικη δουλειά» και καθαρίζει την Κόπρο του Αυγεία, παρομοιάζοντας με ακαθαρσίες τους συμπολίτες μας που κατέχουν μη-εξυπηρετούμενα δάνεια.

Συγκεκριμένα για τα ποντιακά δάνεια, η βουλεύτρια τόνισε ότι αυτά δόθηκαν με κοινωνικά κριτήρια ως κίνητρα για τον επαναπατρισμό των ομογενών του Πόντου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με χρηματοπιστωτικούς όρους.

Οι ομογενείς δανειολήπτες έλαβαν δάνεια ύψους έως 60.000 με τον Ν.2790/2000 από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο Στεγαστικής Αποκατάστασης , τα οποία σήμερα έχουν μετατραπεί σε μέσο κερδοσκοπίας των Τραπεζών.

Οι παλιννοστούντες λαμβάνουν διαταγές πληρωμής για ολόκληρο το ποσό, ακόμα και αν έχουν ήδη εξοφλήσει μέρος του χρέους.

Η κυρία Απατζίδη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών την οποία απάντησε στη Βουλή ο κ. Βεσυρόπουλος, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο «θεραπείας» της κατάφωρης αδικίας που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς δανειολήπτες. Μάλιστα η κα Απατζίδη μεταφέρει αυτολεξεί την απάντηση του υφυπουργού και τονίζει ότι δεν θα πάψει να αγωνίζεται για τη δικαίωση των παλιννοστούντων συμπολιτών μας.