ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

ΒΙΝΤΕΟ – Αδιανόητο! Έκλεψαν καμπάνες βάρους 110 κιλών από τον Προφήτη Ηλία στο Μενίδι

Οι ιερόσυλοι προσέγγισαν τον ναό του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι και έφυγαν με τις 2 καμπάνες που ζυγίζουν συνολικά περισσότερα από 100 κιλά.
Ούτε ιερό και όσιο δεν είχαν οι δράστες της κλοπής των καμπανών από τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι. Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο ιερέας του ναού, πατέρας Αλέξανδρος, οι δράστες πήγαν στον ναό την περασμένη Πέμπτη, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και πήραν την μεγάλη και την μικρή καμπάνα του ναού, βάρους 80 και 30 κιλών αντίστοιχα, αφήνοντας πίσω τους την μικρότερη από τις 3 καμπάνες του ναού.

Όπως είπε ο πατέρας Αλέξανδρος, οι καμπάνες περιέχουν και ασήμι, αλλά για να το αποσπάσουν οι κλέφτες θα πρέπει να τις πάνε σε ειδική εγκατάσταση με υψικάμινο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κλέφτες βάζουν στο στόχαστρο τον ναό του Προφήτη Ηλία. Στο πρόσφατο παρελθόν, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει όλες τις μονάδες air condition από τους εξωτερικούς χώρους του ναού, ενώ 10 λεπτά μετά τις 6 το πρωί η γυναίκα που φροντίζει τον ναό δέχθηκε επίθεση πηγαίνοντας στην εκκλησία και της απέσπασαν το κινητό της.

ΤΕΥΧΟΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ