ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αχαρνές: Το Ολυμπιακό Χωριό γίνεται νέα δημοτική κοινότητα

Μια νέα δημοτική κοινότητα θα αποτελεί πλέον για τον Δήμο Αχαρνών το Ολυμπιακό Χωριό, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, ανταποκρινόμενο στην επιθυμία των δημοτών και των συλλογικών φορέων της περιοχής.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να μπει όλη αυτή η περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών. Αυτό τόνισε και ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και έγινε η αρχή για κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν δικαίωμά των συνδημοτών μας και κάτι που ζητούσαν εδώ και αρκετά χρόνια», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Εμείς θα στηρίξουμε και θα υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια ως δημοτική αρχή. Στο Ολυμπιακό Χωριό έχουμε να κάνουμε πράγματα πολύ σπουδαία και σημαντικά».

Στο μεταξύ, η δημοτική Αρχή του Δήμου Αχαρνών ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδότηση για την ανάπλαση οικοδομικού τετραγώνου στη δημοτική κοινότητα των Θρακομακεδόνων. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα καλύψει 810.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα είναι από ιδίους πόρους του δήμου. Η ανάπλαση θα περιλαμβάνει σημαντική ενίσχυση του υφιστάμενου πρασίνου και θα γίνει σε έκταση περίπου 7,5 στρεμμάτων στην κεντρική πλατεία των Θρακομακεδόνων, δίπλα από τον βρεφονηπιακό σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΥΧΟΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ