ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

3 σύγχρονα απορριμματοφόρα και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Αχαρνών

Με 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 1.400 καφέ κάδους, ενισχύθηκε ο Δήμος Αχαρνών από την Περιφέρεια Αττικής.
Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Σπ. Βρεττό πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη
Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα
και την Ευρ. Κοσμίδη, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων και για θέματα Αθλητισμού της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, τον κύριο Πατούλη για τη στενή και εξαιρετική συνεργασία που έχουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δήμος Αχαρνών και Περιφέρεια έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια με σκοπό να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου μας.

Σήμερα πραγματικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί παραλαμβάνουμε 3 ακόμα νέα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων με καφέ κάδους. Είχε ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα από την Περιφέρεια περίπου πριν ενάμιση χρόνο, εμείς πιλοτικά το εφαρμόσαμε το προηγούμενο διάστημα στον δήμο Αχαρνών και είδαμε πραγματικά την ανταπόκριση του κόσμου.

Σήμερα με τον νέο εξοπλισμό που μας παρέχει η Περιφέρεια, θεωρώ ότι θα κάνουμε ένα θετικό βήμα, ένα βήμα μπροστά για την ανακύκλωση και για την επεξεργασία των βιοαποβλήτων. Η Περιφέρεια δίνει έμφαση τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως στην ανακύκλωση και στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Έχουμε προχωρήσει και σε άλλα πράγματα και σε άλλες δράσεις: γωνιές ανακύκλωσης, υπόγειοι κάδοι μέσω του ΕΔΣΝΑ και τη συνεργασία της Περιφέρειας. Θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχει αλλάξει τελείως εικόνα ο δήμος Αχαρνών. Θα υπάρχουν παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή και οι κάδοι όλων των ρευμάτων για την ανακύκλωση και υπόγειοι κάδοι που δεν θα ενοχλούν και δε θα δημιουργούν προβλήματα.

Συνεχίζουμε λοιπόν, σκοπός μας είναι να πάμε ακόμα μπροστά την πόλη μας ακόμα πιο μπροστά τον Δήμο μας».