ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Απίστευτη ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς… λόγο: Κατηγορούσαν τη Δημοτική Αρχή για κάτι που είχαν ψηφίσει και οι ίδιοι (!)

Όσο πλησιάζει ο καιρός των δημοτικών εκλογών, τόσο – δυστυχώς – φαίνεται πως θα οργιάζουν οι προπαγανδιστικές τακτικές, οι ανυπόστατες συκοφαντίες και η προσπάθεια δημιουργίας (φτηνών) εντυπώσεων.

Έτσι, απίστευτη ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, όταν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Συρινίδης και Γιώργος Δασκαλάκης ουσιαστικά κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για εκποίηση 5000 κάδων απορριμμάτων και για διαφυγόντα έσοδα 450.000 ευρώ!

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής ήταν άμεση: Ξεκαθάρισαν ότι η μόνη εκποίηση που υπάρχει αφορά μόλις 348 μεταλλικούς κάδους (και 29 πλαστικούς). Το δε έσοδο για τον δήμο είναι 8.500 ευρώ!

Αλλά υπάρχει και κάτι πιο εντυπωσιακό: Ότι η συγκεκριμένη διαδικασία έγινε κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/22/2021.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και με την επιτροπή εκτιμήσεων, τη δημοσίευση σε δύο εφημερίδες, τις νομικές εγκρίσεις και τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Για να γίνει κατανοητό: Αυτοί που προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο μιλούσαν και ρωτούσαν για 5.000 κάδους και σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ διαφυγόντα κέρδη όχι μόνο γνώριζαν ότι λένε ψέματα αλλά σύμφωνα με τα πρακτικά του ΔΣ είχαν υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη απόφαση για την εκποίηση μέσα από ανοιχτή πλειοδοτική διαδικασία!

Όσο για το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο κ. Σιρινίδης, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως υπάρχει εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα η οποία εξηγεί γιατί δεν πήρε τα έγγραφα που ζήτησε.