ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αριστοφάνης των Αχαρνών, πόνημα πρώτο!

Υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Αχαρνείς του Αριστοφάνη. Γιατί μην κοιτάτε που πάνε να μας πείσουν ότι μένουμε στη λεκάνη της εγκληματικότητας της Αττικής. Στην πραγματικότητα, μένουμε σε έναν τόπο με ιστορία και ένδοξο παρελθόν.

– ΟΚ, λίγο ζόρικο παρόν και λίγο πιο αβέβαιο μέλλον αλλά για αυτό ας κάνουμε κάτι και εμείς οι πολίτες.

– Γιατί μη σε σοκάρω, συμπολίτη μου, τα χάχανα κάθε φορά που γίνεται έγκλημα στην πόλη μας και οι αναρτήσεις “αυτά μόνο στη Μενιδάρα” στο tik tok δεν βοηθάνε.

– Έφυγα από το θέμα μου, όμως. Υπάρχουν, λοιπόν, οι… αρχαίοι Αχαρνείς του Αριστοφάνη, πλέον υπάρχει και ο Αριστοφάνης των Αχαρνών. Ο δικός σου ο άνθρωπος στο Μενίδι που κάθε μήνα μέσα από τα ΑΧΑΡΝΕΑ θα σχολιάζει τα καλώς και τα κακώς κείμενα.

– Πάγωσε η Ελλάδα με την είδηση ότι υπήρχε σχέδιο για δεκάδες νεκρούς σε εστιατόριο που συχνάζουν Εβραίοι στο κέντρο της Αθήνας. Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο Πακιστανοί που θα ήταν οι εκτελεστές. Και που ήταν η γιάφκα τους;

– Έλα που δεν ξέρεις! Στο Μενίδι φυσικά! Γιατί λες και το έχει η μοίρα μας να ακουγόμαστε σε κάθε ευκαιρία για αρνητικό λόγο στα δελτία ειδήσεων!

– Τα οποία δελτία ξεχνάνε σιγά, σιγά την τραγωδία των Τεμπών. 20 μέρες (υποκριτικής φοβάμαι και επικοινωνιακής) θλίψης ήταν αρκετά. Τώρα έχουμε εκλογές οπότε ταΐζουμε τον λαό ποδόσφαιρο, σερβάιβορ και φράκτες στον Έβρο.

– Μην ξεχνάμε, πάντως, ότι το τρένο περνάει από τις Αχαρνές. Και ότι το επιλέγουν ως μέσο μεταφοράς και σύνδεσης με την πρωτεύουσα πολύς κόσμος. Μας αφορά, λοιπόν, το χάλι του σιδηροδρόμου. Και το ποιοι έχουν τις ευθύνες για το κατάντημα του σήμερα, επίσης μας αφορά.

– Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και εμείς, έτσι για να μην είστε άκριτοι καταναλωτές σανού.

– Στα δημοτικά, έχουμε δύο νέες υποψηφιότητες. Κάποιοι που έδιναν στον δεύτερο γύρο τον Ηλιάδη, τώρα δίνουν την Ευρώπη. Ψάχνουν να βρουν αντίπαλο δέος για τον Βρεττό αλλά μέχρι στιγμής μάλλον κάτι τέτοιο δεν προκύπτει.

– Η προεκλογική περίοδος είναι μακρά, βέβαια, θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμη πολλά. Εδώ θα είναι ο Αριστοφάνης να τα σχολιάζει. Καλώς σας βρήκα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ ΑΧΑΡΝΕΑ, ΦΥΛΛΟ 2 (ΑΠΡΙΛΙΟΥ)