ακολουθηστε μας

Συνεντεύξεις

Δημήτρης Τρύφος – Άρθρο στο Αχαρνέα: Για να γιατρέψουμε ό,τι μας πονάει

Γράφει στο Αχαρνέα ο Δημήτρης Τρύφος, Υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΜέΡΑ25
Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής είναι η 5η σε πληθυσμό από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας με 516.549 κάτοικους (απογραφή 2021) με πραγματικό πληθυσμό πολύ μεγαλύτερο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο νομό Αττικής υπάρχουν 52 Νοσοκομεία εκ των οποίων τα 16 είναι Δημόσια Γενικά Νοσοκομεία. Kανένα δεν βρίσκεται στην Ανατολική Αττική, παρά μόνο το Ασκληπιείο Βούλας, στα όρια της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής. Στην περιοχή λειτουργούν 11 Κέντρα Υγείας.

Το πρόβλημα είναι ότι τα κέντρα υγείας, με ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, υπολειτουργούν και προσφέρουν ελάχιστες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους της περιοχής. Είναι κοινό μυστικό ότι συνήθως κάνουν τα απολύτως απαραίτητα και παραπέμπουν τον ασθενή στο εφημερεύον νοσοκομείο που μπορεί να είναι στην άλλη άκρη της Αττικής.

Είναι αυτονόητο ότι ο χρόνος αντιμετώπισης ενός ιατρικού προβλήματος, ιδιαίτερα ενός επείγοντος, πχ ενός εμφράγματος, είναι κρίσιμος παράγοντας για την τελική έκβαση.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Είναι επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας ενός σύγχρονου Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, με Παιδιατρικό Νοσοκομείο και Μαιευτήριο στο κέντρο της Ανατολικής Αττικής (πχ Σπάτα) με εύκολη πρόσβαση μέσω της Αττικής οδού. Παράλληλα, είναι άμεση η ανάγκη για βελτίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη Δημόσια Υγεία, η παροχή φροντίδας υγείας στο σπίτι. Η Δημόσια Υγεία με ποιότητα και αξιοπρέπεια είναι κεντρικό σύνθημα του ΜέΡΑ25.

ΑΣΤΟΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η πιο σοβαρή προσπάθεια για ίδρυση νοσοκομείου έγινε το 2007 αλλά και αυτή έμεινε στα χαρτιά. Το 2018, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου φάνηκε έντονα και η έλλειψη νοσοκομείου στην περιοχή, η Κυπριακή κυβέρνηση δώρισε 12 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής. Μετά από 5 χρόνια καθυστερήσεων, όπου στο μεταξύ άλλαξε ο σκοπός της δωρεάς, σε προεκλογική περίοδο, εγκαινιάστηκε το έργο από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Το έργο περιλαμβάνει πάρκο και ανέγερση κατοικιών για τους πυρόπληκτους. Σήμερα, το μελλοντικό πάρκο είναι ένα γυμνό οικόπεδο και στο σημείο που θα χτιστούν οι κατοικίες υπάρχουν τα ερειπωμένα κτήρια του ΝΑΤ. Με απλά λόγια, δεν έγινε τίποτα!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Είμαι παντρεμένος, με δύο παιδιά και κατοικώ στο Νέο Βουτζά (Δήμος Μαραθώνα). Σπούδασα στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ειδικεύτηκα στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην θεραπεία της υπογονιμότητας (ΑΠΘ). Μετεκπαιδεύτηκα στις ΗΠΑ. Υπηρέτησα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών σαν διευθυντής γυναικολογικής κλινικής επί 10ετία. Οραματίστηκα, ίδρυσα και διεύθυνα επί 5ετία την κορυφαία μονάδα θεραπείας υπογονιμότητας (εξωσωματικής γονιμοποίησης) στον δημόσιο τομέα. Αποστρατεύτηκα το 2022 με τον βαθμό του Υποναυάρχου. Διατηρώ Γυναικολογικό ιατρείο στην Αθήνα και στην Νέα Μάκρη (Ανατολική Αττική) και προσφέρω ιατρικές υπηρεσίες με κοινωνική ευαισθησία σε ανασφάλιστους και μετανάστες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ