ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Και οι ληστές τι να κάνουν; Κλέφτες να γίνουνε;

Ο θρυλικός Γαταδότης μετακομίζει στην πλατεία Aγίου Βλασίου και είναι έτοιμος για μεγάλες περιπέτειες!

Αγαπημένε μου Τάκη, αποδέχθηκα την πρόσκληση του φίλου μου του Αριστοφάνη να ενταχθώ στο δυναμικό της Νιου Γιορκ Τάιμς των Αχαρνών, στη Ντέιλι Τέλεγκραφ της Σωτήρας, στη Φιγκαρό του Μενιδίου και κάπως έτσι μετά από μακρά περίοδο αγρανάπαυσης ο ΓΑΤΑδότης, ο Μέσι των στηλών φοράει και πάλι σορτσάκι και μπαίνει στην αρένα.

Και επειδή θέλω να τα λέμε όλα, δεν μπορώ να σου κρύψω τα νεύρα που έχω με όσους διαρκώς στοχοποιούν το Μενίδι επειδή έχει, λέει, εγκληματικότητα. Τι μπούρδες είναι αυτές, μωρέ;

Κατ’ αρχάς, είκοσι χρόνια τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στο Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι έχω να έρθω 22 χρόνια γιατί ψιλοφοβάμαι αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα. Ας ερχόμουν!

Και γιατί να πούμε ληστείες αυτά που συμβαίνουν κάθε ημέρα στην πόλη και να μην πούμε ότι είναι ένα πρότυπο σύστημα ανταλλαγής προϊόντων μεταξύ των κατοίκων; Δηλαδή, θέλει κάποιος λεφτά, πάει και τα παίρνει από έναν συμπολίτη του. Που να πάει; Σε άλλη πόλη; Αν δεν σε βοηθήσει ο δικός σου ο γείτονας, θα σε βοηθήσει ο ξένος;

Και αντί να θαυμάζουν όλοι την αλληλεγγύη στην πόλη, βγάζουν φήμες για ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και τέτοια αφελή.

Και να σου πω κάτι, Τάκη μου; Δηλαδή και οι ληστές αν δεν ληστέψουν, τι θα κάνουν; Κλέφτες να γίνουνε; Να είμαστε κάπου ανθρώποι, παιδιά.

Άλλος μύθος: Υπάρχουν, λέει, άσκοποι πυροβολισμοί. Τι συκοφαντία. Άσκοπος θα ήταν ο πυροβολισμός αν ένας πήγαινε να ανάψει το φως και κατά λάθος πυροβολούσε με το εννιάρι του. Στην περίπτωση μας, αυτοί που πυροβολούν, παίρνουν το όπλο τους για να πυροβολήσουν. Άρα το κάνουν με σκοπό. Άρα κανείς πυροβολισμός δεν είναι άσκοπος. Πω, τους τσακίσαμε τους προπαγανδιστές, Τάκη μου!

Ζούμε, επίσης, στην εποχή της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Τα παλιά πρότυπα λειτουργίας των θεσμών έχουν καταργηθεί από την ίδια τη νέα εποχή και στο πλαίσιο αυτό στο Μενίδι εφαρμόζεται ένα καινοτόμο σύστημα καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Το σύστημα λέγεται “αστυνομία χωρίς αστυνομικούς” και είναι ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί παγκοσμίως. Στη Νέα Υόρκη να φανταστείτε, που είναι η πρωτεύουσα του πλανήτη, είναι ακόμη τίγκα στους αστυνομικούς για να κυνηγήσουν το έγκλημα. Στο Μενίδι, τη σύγχρονη αυτή μεγαλούπολη, αντιμετωπίζουμε το έγκλημα μόνοι μας. Αυτό είναι το αύριο, δηλαδή. Πάντα μπροστά!

Είναι τόσο άδειο το αστυνομικό τμήμα στις Αχαρνές, λέει, που δεν προλαβαίνουν οι αστυνομικοί ούτε να καταγράψουν τις ληστείες. Ε, εντάξει. Σε άλλες πόλεις, σε κλέβουν και οι αστυνομικοί σε γράφουν στα αρχεία τους. Στο Μενίδι, σε γράφουν στα αρχ… Οχι, όχι, συγνώμη, πήγε να μου ξεφύγει. Πείτε ότι δεν το είπα!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΧΑΡΝΕΑ, ΤΕΥΧΟΣ 04, ΙΟΥΝΙΟΣ 2023


ΤΕΥΧΟΣ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ