ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Eκλογές 2023: Σάρωσε στην Ανατολική Αττική η Νέα Δημοκρατία, ανέβηκε και στις Αχαρνές – Όλα τα αποτελέσματα και οι βουλευτές

Εντυπωσιακή ήταν η εκλογική επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Το κυβερνών κόμμα απέσπασε το 46,7% των ψήφων αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τριανταμία (!) ολόκληρες μονάδες αφού το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα απέσπασε το 15,5%.

Τρίτο με χαμηλά ποσοστά σε σχέση με την πανελλαδική του επίδοση ήρθε το ΠΑΣΟΚ (8%) ενώ από κοντά και στην τέταρτη θέση ήρθε το ΚΚΕ με 7,1%.

Οι Σπαρτιάτες κατέγραψαν και στην Ανατολική Αττική εντυπωσιακή παρουσία με 4,8% ενώ 4,6% απέσπασε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Στο 3,62% κυμάνθηκε η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο 3,16 η Νίκη και στο 2,6% το ΜέΡΑ25.

8 κόμματα με βουλευτή στην Ανατολική Αττική

Η οκτακομματική Βουλή αντικατοπτρίζεται και στις έδρες της Περιφέρειας μας αφού και τα οκτώ κόμματα του νέου κοινοβουλίου έχουν τουλάχιστον έναν βουλευτή στην Ανατολική Αττική.

Η Νέα Δημοκρατία που είχε έδρες στις εκλογές του Μάη, έπεσε με τις καραμπόλες στους πέντε βουλευτές ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μία έδρα και πλέον θα εκπροσωπείται από μόνο έναν βουλευτή. Μία έδρα παίρνουν και το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη.

Τα αποτελέσματα στις Αχαρνές

Η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη με χαμηλότερο πάντως ποσοστό από την εθνική επίδοση του κόμματος αφού συγκέντρωσε στο Μενίδι των 35,1% των ψήφων. Ήταν πάντως ανεβασμένη κατά μία μονάδα από το 34,04% που κατέγραψε τον Μάη.

Η βύθιση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε αφού το 19,3% του Μαϊου έπεσε στο 16,6% ενώ τρίτη αλλά με πτώση ήρθε η Ελληνική Λύση (8,78% από 10,5%).

Με τα ίδια σχεδόν ποσοστά ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ (8,76 και 8,71% αντίστοιχα) ενώ οι Σπαρτιάτες κατέγραψαν το εντυπωσιακό 7,51%. 3,59% πήρε η Πλεύση Ελευθερίας και 3,15% η Νίκη.

Τα αποτελέσματα στους Θρακομακεδόνες

Στη Δημοτική Ενότητα Θρακομακεδόνων, η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν σαρωτική: 56,3% έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ! Τρίτο ήταν το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,8% και ακολούθησε το ΜέΡΑ25 και οι Σπαρτιάτες με 3,56 και 2,84% αντίστοιχα.

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σοφία Ζαχαράκη
Μάκης Βορίδης
Στέλιος Πέτσας
Γιώργος Βλάχος
Βασίλης Οικονόμου

ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Καραμέρος

ΠΑΣΟΚ

Μανώλης Χριστοδουλάκης

ΚΚΕ

Γιάννης Γκιόκας

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Γιάννης Δημητροκάλης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Στέλιος Φωτόπουλος

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ελένη Καραγεωργοπούλου

ΝΙΚΗ

Τάσος Οικονομόπουλος