ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

3 + 1 συμβουλές που θα ήθελες να είχες δώσει στον 18χρονο εαυτό σου

Hρθε η στιγμή που πήρες το πτυχίο σου, παντρεύτηκες ή έκανες την δική σου οικογένεια και κάνεις το απολογισμό της πορείας σου μέχρι τώρα. Σίγουρα συνειδητοποιείς ότι έχεις ωριμάσει και αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάποιες από τις συμπεριφορές σου ή τις αποφάσεις που πήρες. Δες παρακάτω 4 συμβουλές που θα έδινες στον 18χρονο εαυτό σου και ίσως ορισμένες από αυτές μπορείς να τις εφαρμόσεις έστω και ετεροχρονισμένα.

  1. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους

Μόλις έκλεισες τα 18 έτη της ζωής σου είμαστε βέβαιοι πως όπως και εμείς, έτσι και εσύ ήθελες να τα ζήσεις όλα τώρα! Να νιώσεις ελεύθερος/η, να ταξιδέψεις, να κάνεις τρέλες. Ωστόσο σκέφτηκες ότι το άγχος να τα προλάβεις όλα και να επικυρώσεις την ανεξαρτησία σου σε οδήγησε σε λανθασμένες αποφάσεις; Το να θέτεις όρια στον εαυτό σου και να έχεις μέτρο στις κινήσεις σου είναι μια συμβουλή που καλό θα ήταν να ακολουθείς πάντα στην ζωή σου. Σκέψου πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους, επομένως take it easy. Με αυτό τον τρόπο θα παίρνεις πάντα συνειδητοποιημένες αποφάσεις.

  1. Η ζωή μας δεν κρίνεται από ορισμένες αποτυχίες

Κεφάλαιο πανελλήνιες και σίγουρα θυμάσαι το άγχος και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλες για να  περάσεις στην σχολή που είχες βάλει στόχο. Ίσως δεν κατάφερες να τον πετύχεις ή ακόμη και αν τον πέτυχες στην πορεία υπήρξαν μικρές αποτυχίες που σε έκαναν να απογοητευτείς. Με το πέρασμα των χρόνων σίγουρα θα κατάλαβες ότι η ζωή μας δεν κρίνεται από ορισμένες αποτυχίες. Αντιθέτως αυτές είναι που μας κάνουν πιο δυνατούς και μας επιτρέπουν να εξελιχθούμε σε όλους τους τομείς.

  1. Μην βιαστείς να κάνεις αλλαγές στην εμφάνισή σου

Πόσο πολύ ήθελες να βάψεις τα μαλλιά σου, να κάνεις piercing και να χτυπήσεις εκείνο το τατουάζ που είδες στο Pinterest και από την πρώτη στιγμή το ονειρεύτηκες πάνω στο σώμα σου; Και όμως ήρθε η στιγμή που βρέθηκες να ψάχνεις στην Google για ‘αφαίρεση τατουάζ τιμή’. Οι αλλαγές στην εμφάνισή σου μπορεί να θεωρούσες ότι θα αναβάθμιζαν το look σου, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι η νεαρή ηλικία των 18 δεν ήταν η κατάλληλη για να πάρεις δεσμευτικές αποφάσεις για την εξωτερική σου εμφάνιση.

  1. Κάνε δραστηριότητες που θα σε εξελίξουν ως άνθρωπο

Είμαστε βέβαιοι πως ως νεαρό άτομο που μόλις ενηλικιώθηκε πέρασες ατελείωτες ώρες χαζεύοντας στα social media ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου. Ωστόσο αυτός ο χρόνος που ξόδεψες δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν εποικοδομητικός και σε βοήθησε να εξελιχθείς πνευματικά. Μπορείς ακόμη και τώρα που φτάνεις σε αυτή την συνειδητοποίηση να αλλάξεις τα πράγματα και να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε ποιοτικές ασχολίες, όπως η άθληση, η ανάγνωση βιβλίων ή κάποιο χόμπι που σε ενδιαφέρει.