ακολουθηστε μας

EDITORIAL

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται

Μια ακόμη απόπειρα αποπροσανατολισμού όπου απλές υποδείξεις μετατρέπονται από κάποιους σε αποδείξεις κακοδιαχείρισης.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Κάπως έτσι εξηγείται το θέμα που έχει προκύψει μα βάση δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται κατά κόρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο περιβόητος έλεγχος στον Δήμο Αχαρνών από την υπηρεσία Επιτρόπου, στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα είναι ένας τακτικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε σε πολλούς δήμους ως μια πάγια διαδικασία και όχι ως αποτέλεσμα κάποιων καταγγελιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου κλήθηκαν να απαντήσουν επί συγκεκριμένων ερωτημάτων, κάτι που έγινε γραπτώς στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου. Από τότε ουδεμία άλλη ενέργεια υπήρξε, καθώς κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις. Αυτό άλλωστε είναι πασίδηλο από το γεγονός πως έχει μεσολαβήσει ένα διάστημα 8 μηνών από τότε που ο Δήμος έδωσε – εγγράφως μάλιστα – τις εξηγήσεις που ζητήθηκαν. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, εάν υπήρχε οτιδήποτε επιλήψιμο, τότε θα είχαν κινηθεί κάποιου είδους διαδικασίες.

Είναι σαφές πως για μια ακόμη φορά κάποιοι επιθυμούν να σηκώσουν σκόνη και να καλύψουν το έργο που γίνεται. Να δημιουργήσουν εντυπώσεις με ανυπόστατες κατηγορίες. Ο Δήμος καλείται εκ νέου να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας, καθώς είναι αυταπόδεικτο πως ουδεμία περαιτέρω ενέργεια υπήρξε μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Πάντως δεν παύει να προκαλεί έκπληξη πως ένα εμπιστευτικό πόρισμα, το οποίο ακόμη και δικαστικά ζητούσε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και δικαστικά (από εισαγγελική αρχή) εισέπραξε άρνηση παραχώρησης λόγω της εμπιστευτικότητάς του, τελικά βρέθηκε στα χέρια του «ειδικού συνεργάτη» μιας εφημερίδας.

Για να αρχίσει από εκεί και πέρα η διασπορά του μέσω γνωστών καναλιών, που όπως και άλλες φορές στο παρελθόν προσπαθούν να δημιουργούν ζήτημα από το τίποτα. Με έωλες καταγγελίες, οι οποίες καταλήγουν στο αρχείο, δεν γίνεται να αλλάξει ο ρους της ιστορίας.