ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Solo travelling: 3 ελληνικά νησιά για να ταξιδέψετε με συντροφιά τον εαυτό σας

Οι διακοπές με φίλους είναι υπέροχες, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να ταιριάξετε το πρόγραμμά σας με αυτό των αγαπημένων σας προσώπων ή απλώς χρειάζεστε απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές σας και η μοναδική συντροφιά που θέλετε να έχετε είναι ο εαυτός σας. Το solo travelling είναι μια υπέροχη λύση για να επισκεφθείτε πανέμορφα μέρη και να ανακαλύψετε τις ομορφιές των ελληνικών νησιών. Βρείτε παρακάτω τις δικές μας προτάσεις για τα νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε μόνοι σας και ετοιμαστείτε να σαλπάρετε με προορισμό την περιπέτεια!

Σαντορίνη

Το γεγονός ότι θα ταξιδέψετε μόνοι δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιλέξετε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό. Αντιθέτως ένα νησί που ανήκει σε αυτή την κατηγορία, όπως η Σαντορίνη, θα σας επιτρέψει να έχετε πολλές επιλογές σε δραστηριότητες και ευκαιρίες διασκέδασης. Είτε θέλετε να αναζητήσετε υπηρεσίες για ενοικίαση σκάφους Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/, είτε προτιμάτε να χαλαρώσετε στις ιδιαίτερες παραλίες με την κατάμαυρη άμμο, είτε πάλι επιθυμείτε να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Οίας και των Φηρών, η επιλογή είναι δική σας. Η Σαντορίνη με το μαγικό της ηλιοβασίλεμα υπόσχεται να μην σας αφήσει λεπτό να μετανιώσετε την απόφασή σας να ταξιδέψετε μόνοι!

Κουφονήσια

Το νησί με τα καταγάλανα νερά θα γίνει ο ιδανικός προορισμός για εσάς που θα τολμήσετε να ταξιδέψετε μόνοι σας αυτό το καλοκαίρι. Η χαλαρή ατμόσφαιρα, που επικρατεί με το που αποβιβαστείτε από το πλοίο, θα σας δελεάσει να κάτσετε με τις ώρες στην παραλία διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο, ενώ το βραδάκι μπορείτε να περιπλανηθείτε στην χώρα, να χαζέψετε τα μαγαζιά και να γευτείτε τις πιο νόστιμες τοπικές γεύσεις στα παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού. Όσον αφορά τις μετακινήσεις δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Τα Κουφονήσια ανήκουν στα μικρά ελληνικά νησιά που μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια από άκρη σε άκρη. Αν πάλι δεν θέλετε να περπατήσετε, σίγουρα θα βρείτε καταστήματα που ενοικιάζουν ποδήλατα για να κάνετε τις πιο ξέγνοιαστες βόλτες.

Νάξος

Από την λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για solo travelling δεν θα μπορούσε να λείπει η Νάξος. Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων προσελκύει το μεγαλύτερο ποσοστό των solo travelers καθώς αποτελεί έναν προορισμό που προσφέρει δεκάδες επιλογές για πνευματική ξεκούραση και διασκέδαση. Αν επιλέξετε αυτό το νησί για τις διακοπές σας θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα, να γευτείτε την εξαιρετική τοπική κουζίνα, να επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους του και να εξερευνήσετε τα γραφικά χωριά που θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

Λοιπόν τι λέτε; Μήπως έχει έρθει η ώρα να αφήσετε στην άκρη τους ενδοιασμούς σας για το solo travelling και να επισκεφτείτε αυτό το ελληνικό νησί που θα σας κλέψει την καρδιά;