ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

3 must αντικείμενα για νέες μανούλες!

Mπαίνεις στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης σου και ανυπομονείς να υποδεχτείς το νέο μέλος στην οικογένεια; Είμαστε σίγουροι ότι όλους αυτούς τους μήνες έχεις διαβάσει αμέτρητα βιβλία για τη μητρότητα, τι πρέπει να κάνεις ως νέα μητέρα, τι να περιμένεις σε κάθε φάση της εγκυμοσύνης, αλλά και τι πρέπει να αποκτήσεις ως νέα μαμά. Αν νιώθεις μπερδεμένη με την πληθώρα πληροφοριών που έχεις λάβει και θέλεις να ξεκαθαρίσεις τι θα χρειαστεί να αγοράσεις για το μωράκι σου, ώστε να μην ξοδέψεις μια περιουσία σε ανούσια πράγματα, βρες παρακάτω συγκεντρωμένα τα σημαντικότερα ρούχα και αντικείμενα για την προίκα μωρού που είναι απαραίτητα και πρέπει να τα έχεις προμηθευτεί πριν την έξοδό σου από το μαιευτήριο.

Μην ξεκινήσεις τις αμέτρητες αγορές σε ρουχαλάκια αλλά πάρε μόνο τα αναγκαία και μην ανησυχείς, έχεις χρόνια μπροστά σου να του αγοράσεις χιλιάδες ακόμα. Το σωστό νούμερο είναι πολύ σημαντικό διότι τα μωράκια μεγαλώνουν πολύ απότομα και με μεγάλη ταχύτητα. Εφοδιάσου με ζιπουνάκια που φοριούνται κάτω από τα βρεφικά ρούχα και να θυμάσαι ότι περίπου ανά τρεις μήνες η βρεφική γκαρνταρόμπα χρειάζεται ανανέωση διότι αλλάζει το νούμερο του μωρού. Άλλο ένα είδος ρούχου που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι τα φορμάκια. Αν είναι χειμώνας αγόρασε με μακρύ μανίκι και πόδια ενώ για το καλοκαίρι προτίμησε φορμάκια χωρίς πόδια και με κοντά μανίκια. Επίσης κάλτσες, γαντάκια, σκουφάκια και ζακέτες είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ένα σημαντικό tip είναι να αποφύγεις τα κορμάκια που φοριούνται από το κεφάλι καθώς επειδή είναι πολύ μικρά ακόμα και δεν έχουν καλή στήριξη στο κεφάλι οπότε προτίμησε κορμάκια που να κουμπώνουν στο πλάι.

Τα καρότσια περίπατου αποτελούν μια ακριβή αγορά, ωστόσο θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας σου αλλά και του παιδιού σου διότι θα σου λύσουν τα χέρια έως περίπου τα τρία του έτη. Εμείς σου προτείνουμε να προτιμήσεις ένα καρότσι με γερή βάση και πολλές λειτουργίες (όπως ρυθμιζόμενη πλάτη, βάση ποδιών, μπάρα προστασίας, ρυθμιζόμενο σκέπαστρο κ.α.) ενώ η επιλογή ενός ουδέτερου χρώματος θα σου επιτρέψει να το χρησιμοποιήσεις και στις επόμενες γέννες σου.

Για να κοιμάσαι ήσυχη το βράδυ μια συσκευή ενδοεπικοινωνίας είναι πολύ σημαντική ώστε να μπορείς να έχεις διαρκή επαφή με το μωρό σου ακόμη και όταν κοιμάται. Έτσι θα παραμένεις καθησυχασμένη αφού θα μπορείς να ελέγχεις τις ανάγκες και την κατάσταση του μωρού και θα το επιβλέπεις από μακριά για να του προσφέρεις οτιδήποτε χρειαστεί. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ενδοεπικοινωνίας που μπορείς να επιλέξεις για να επικοινωνείς με το μωρό σου, όπως η ενδοεπικοινωνία ήχου που αποτελεί την πιο απλή μορφή αφού πραγματοποιείται μόνο μέσω ήχου. Επίσης, υπάρχει η ενδοεπικοινωνία εικόνας και ήχου. Συνήθως αυτοί οι τύποι ενδοεπικοινωνίας έχουν και επιπλέον λειτουργίες όπως νυχτερινή όραση, αμφίδρομη επικοινωνία κλπ. Τέλος, υπάρχει η ενδοεπικοινωνία smart η οποία συνδέεται η συσκευή στο Wi-Fi και παρέχει ένδειξη θερμοκρασίας δωματίου, ανίχνευση κίνησης και ήχου και πολλές ακόμα λειτουργίες. Πριν αποφασίσεις δες τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και κάνε μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς!