ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Τα πύρινα μέτωπα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα, ωστόσο η μάχη με τους ανέμους και τις αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να είναι σε επαγρύπνηση.

Η φωτιά στην Πάρνηθα φούντωσε ξανά περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης εξαιτίας μίας μεγάλης αναζωπύρωσης και κινήθηκε προς την κορυφογραμμή του βουνού με αποτέλεσμα να σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης.

Τελικά οι ρίψεις από τα εναέρια μέτωπα περιόρισαν το πύρινο μέτωπο. Ωστόσο μία ακόμα αναζωπύρωση βόρεια της Αυλώνας στους πρόποδες της Πάρνηθας σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Μάλιστα για τη συγκεκριμένη φωτιά έχουν προσαχθεί άτομα ως ύποπτα για εμπρησμό. Όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή Αυλώνα από τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού.

Για σήμερα, Πέμπτη πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για δύο περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) και την Περιφέρεια Αττικής.