ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μ. Χριστοδουλάκης από τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αχαρνών: «Στην πρώτη γραμμή για να εξασφαλίσουμε την άμεση στήριξη των συνανθρώπων μας»

Μανώλης Χριστοδουλάκης από τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αχαρνών: «Θα είμαστε παρόντες στην πρώτη γραμμή για να εξασφαλίσουμε την άμεση και επαρκή στήριξη των συνανθρώπων μας που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Η συζήτηση για τα δάση μας, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία πρέπει όμως να γίνει. Σοβαρά, ολοκληρωμένα και υπερκομματικά. Έστω και αργά, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.»

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, Βουλευτή Ανατολικής Αττικής και τομεάρχη Περιβάλλοντος, τον Ανδρέα Πουλά, Βουλευτή Αργολίδας και τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, και τοπικά στελέχη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αχαρνών και της Πάρνηθας.

Πραγματοποίησαν αυτοψία στους οικισμούς της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Ιωάννη Ρώσου που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από την πυρκαγιά, με περίπου 25 κατοικίες να έχουν πληγεί, συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους κατοίκους και τους πληγέντες για τις ζημιές στις περιουσίες τους, στην επαγγελματική τους δραστηριότητα αλλά και στον φυσικό πλούτο που εκτείνεται μέχρι και τον δρυμό της Πάρνηθας.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπύρο Βρεττό για την πορεία της καταγραφής των ζημιών και τις επόμενες ενέργειες για την άμεση φροντίδα των πληγέντων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκαν να εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά εργαλεία, ασκώντας τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, ώστε να διασφαλιστεί η απαιτούμενη στήριξη και να αποδοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από την πλευρά της πολιτείας.

Στην συνέχεια της επίσκεψης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρεθήκαμε σήμερα στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αχαρνών, μαζί με τον τομεάρχη πολιτικής προστασίας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, Α. Πουλά.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι η στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, με έμφαση στους οικισμούς της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Ιωάννη Ρώσου. Στήριξη με τρόπο άμεσο και επαρκή.

Εμείς θα είμαστε παρόντες στην πρώτη γραμμή, θα κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην έχουμε τις καθυστερήσεις που έχουμε συναντήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ώστε οι άνθρωποι αυτοί με την βοήθεια της πολιτείας να μπορέσουν να ξαναξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή.

Και να το κάνουν με αξιοπρέπεια.

Η συζήτηση για τα δάση μας, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία πρέπει όμως να γίνει. Σοβαρά, ολοκληρωμένα και υπερκομματικά. Έστω και αργά, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ