ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μόνιμη απόδραση στα Ελληνικά νησιά: Πωλήσεις κατοικιών σε Μύκονο και  Άνδρο

Oι πωλήσεις κατοικιών σε Μύκονο https://metone.gr/property_location/mykonos/ και Άνδρο είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση όχι μόνο για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή αλλά και για τον μεσίτη. Ωστόσο τα λαμπερά νερά του Αιγαίου που αγκαλιάζουν αυτόν τον αστερισμό των Κυκλάδων, μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη που σκέφτεται σοβαρά να αποδράσει μόνιμα, επιλέγοντας μία από τις δύο Κυκλαδίτισσες αδερφές, την ζωηρή Μύκονο ή την πανέμορφη Άνδρο. Παρακάτω θα εμβαθύνουμε περισσότερο στις προσφορές που υπάρχουν και στα δύο νησιά, αποκαλύπτοντας τον εξαιρετικό παράδεισο που κρύβει το καθένα από την πλευρά του, εξυπηρετώντας τα διαφορετικά γούστα,  φιλοδοξίες και τρόπο ζωής κάθε αγοραστή.

Μύκονος: The Glamorous Maven

Φανταστείτε ένα σκηνικό από ασβεστωμένα κτίρια, γαλάζια νερά και μια έντονη ζωή που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα ημέρα και νύχτα. Καλώς ήρθατε στη Μύκονο, το νησί που δεν κοιμάται ποτέ. Φημισμένη για την πολυτέλεια, η Μύκονος έχει γίνει hotspot για πολλές διεθνείς διασημότητες, επιχειρηματίες και influencers. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τιμές στις  πωλήσεις κατοικιών σε Μύκονο αντικατοπτρίζουν αυτήν την παγκόσμια απήχηση που έχει το νησί. Μπορεί κανείς να βρει σπίτια σύγχρονης αρχιτεκτονικής που σέβονται το τοπικό στυλ δόμησης, αρχιτεκτονικά εντυπωσιακές βίλες σκαρφαλωμένες σε γκρεμούς, μέχρι παραδοσιακά σπίτια στη Χώρα της Μυκόνου, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του νησιού είναι τεράστιο και ευέλικτο. Με την συνεχόμενη παγκόσμια ζήτηση, η αγορά ακινήτων στην Μύκονο αποτελεί μία σοβαρή διαχρονική επένδυση.

Φιλοξενώντας την παγκόσμια ελίτ, το νησί σφύζει από ενέργεια, προσφέροντας παραλιακά κλαμπ και χώρους νυχτερινής διασκέδασης όπου συχνά διοργανώνονται πάρτι με τους κορυφαίους DJ του κόσμου. Τα γκουρμέ εστιατόρια σερβίρουν μεσογειακές απολαύσεις και πολλές μπουτίκ από κορυφαίους σχεδιαστές πλαισιώνουν τα πλακόστρωτα δρομάκια της χώρας της Μυκόνου. Η ζωή της Μυκόνου είναι ο συνδυασμός πολυτέλειας και ζωντάνιας. Είναι ένα νησί που υπόσχεται ηλιόλουστες μέρες και νύχτες που κάθε στιγμή μοιάζει με γιορτή.

Από την άλλη, η Άνδρος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και έχει μία έντονη αντίθεση με τη Μύκονο. Είναι η Ελλάδα του παρελθόντος. Ήρεμη, αυθεντική και βαθιά συνδεδεμένη με τη φύση. Σε αντίθεση με τα λαμπερά ακίνητα της Μυκόνου, η Άνδρος προσελκύει όσους αναζητούν ηρεμία, ιδιωτικότητα και σύνδεση με τον αυθεντικό ελληνικό πολιτισμό. Η Άνδρος μπορεί να υπερηφανεύεται για τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, τα αρχοντικά και  τους ανακαινισμένους ανεμόμυλους, καθένα από τα οποία απηχεί την πλούσια ιστορία του νησιού. Αν και δεν έχει την παγκόσμια φήμη της Μυκόνου, οι τιμές στις πωλήσεις κατοικιών στην Άνδρο https://metone.gr/property_location/andros/ προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες, ειδικά για όσους αναζητούν μεγαλύτερα κτήματα ή οικόπεδα. Επίσης, μια επένδυση στην Άνδρο είναι σίγουρο ότι θα αποδώσει περισσότερα μελλοντικά, μιας και το νησί προωθεί όλο και περισσότερο τον αειφόρο τουρισμό, την ιδιωτικότητα και την ηρεμία.

Παροχές του νησιού

Το νησί είναι ένα καταφύγιο για πεζοπόρους, με μονοπάτια που ελίσσονται μέσα σε ελαιώνες, δίπλα σε ρυάκια, κατά μήκος των απόκρημνων ακτών. Οι παραλίες είναι σχετικά ήρεμες, ιδανικές για όσους αναζητούν τη μοναξιά. Η  Άνδρος είναι διάσπαρτη με μουσεία, ιστορικούς χώρους και χώρους τέχνης, καθιστώντας την έναν πολιτιστικό κόμβο στις Κυκλάδες. Η ζωή στην Άνδρο είναι μια επιστροφή στα βασικά. Οι απογευματινές σιέστες, οι συζητήσεις κάτω από τις ελιές και ο χαλαρός τρόπος ζωής είναι έντονος από την πρώτη ώρα της ανατολής έως την δύση του ηλίου.