ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πως η Ελλάδα ξεχωρίζει στις τουριστικές προτιμήσεις των ταξιδιωτών και τι ρόλο έχει παίξει σε αυτό η υγειονομική πολιτική που ακολουθεί

Από τους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο μέχρι τα γαλήνια τοπία της Νέας Ζηλανδίας, κάθε μέρος έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Όπου και να ταξιδέψει κανείς, η γραφική ομορφιά και τα ιστορικά μεγαλεία αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι στην μνήμη του.

Επιπλέον, η ασφάλεια και η υγιεινή είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφαση για το ταξίδι σε ένα συγκεκριμένο προορισμό. Καθώς ο κόσμος ακολουθεί νέους ταξιδιωτικούς κανόνες και τάσεις, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ιστορική της γοητεία και στην προσεγμένη, καθαρή εμφάνιση των τουριστικών προορισμών της. Τα τελευταία χρόνια μετά την πανδημία, τα μέτρα της υγιεινής  έχουν πλέον αποκτήσει πρωταρχική σημασία για κάθε ταξιδιώτη. Σε αυτό τον τομέα η Ελλάδα ξεχωρίζει. Για αυτό τον λόγο επισκεφτήκαμε μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στις απολυμάνσεις στην Κόρινθο https://cpapolimantiki.gr/. Το συμπέρασμα που βγήκε μετά απο την έρευνα που κάναμε ήταν ότι η Ελλάδα υπερέχει στον τομέα της καθαριότητας για τους παρακάτω λόγους:

Ιστορική ευθύνη

Η Ελλάδα δεν είναι απλώς μια χώρα. Είναι ο θεματοφύλακας της ιστορίας. Προορισμοί όπως η Κόρινθος φέρουν το βάρος ενός αρχαίου πολιτισμού. Αυτή η ευθύνη εκτείνεται πέρα ​​από τη διατήρηση και τη διασφάλιση ότι αυτοί οι χώροι θα παραμείνουν ο θεματοφύλακας της υγείας. Η τακτικές απολυμάνσεις στην Κόρινθο αναδεικνύουν αυτή τη δέσμευση.

Πολιτισμική στάση

Το ελληνικό ήθος περιστρέφεται γύρω από τη «φιλοξενία» ή την αγάπη για τους ξένους, που συχνά μεταφράζεται ως φιλοξενία. Αυτό το εγγενές πολιτιστικό χαρακτηριστικό σημαίνει ότι οι Έλληνες δίνουν προτεραιότητα στην ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το περιβάλλον τους είναι τόσο καθαρό όσο και τα σπίτια τους.

Τουριστική εξάρτηση

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην οικονομία της, η Ελλάδα διασφαλίζει ότι οι προορισμοί της δεν πρέπει να είναι μόνο ελκυστικοί αλλά ασφαλείς από άποψη υγιεινής.

Καινοτόμα μέτρα

Σε ένα διάλογο με τοπικούς φορείς και τουρίστες, μάθαμε για τα καινοτόμα βήματα που έχουν γίνει από τις εταιρείες για τις απολυμάνσεις στην Κόρινθο, από τα φιλικά προς το περιβάλλον απολυμαντικά μέχρι τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας. Η Ελλάδα συνδυάζει την πλούσια ιστορία της με την τεχνολογία αιχμής για την υγιεινή.

Η επανειλημμένη έμφαση στις απολυμάνσεις στην Κόρινθο δεν είναι απλώς ένα τέχνασμα μάρκετινγκ αλλά μια βαθιά ριζωμένη πρακτική. Καθώς περιπλανιέται κανείς στα ιστορικά σοκάκια της αρχαίας πόλης και στα εστιατόρια, παρατηρεί πινακίδες που προωθούν την προσωπική υγιεινή και δημοτικούς υπαλλήλους που καθαρίζουν τακτικά, διασφαλίζοντας έτσι την καθαριότητα με έναν αέρα σιγουριάς για την υγεία.

Επιπλέον, οι επισκέπτες στην Κόρινθο δεν είναι απλώς παθητικοί αποδέκτες αυτών των μέτρων αλλά υπάρχει μια αίσθηση συλλογικής ευθύνης. Οι τουρίστες, βλέποντας την προσπάθεια των ντόπιων κατοίκων, να διασφαλίσουν την σωστή εικόνα υγιεινής γύρω τους, κάνουν και αυτοί την ίδια προσπάθεια τηρώντας τα μέτρα που τους υποδεικνύονται στους χώρους που επισκέπτονται όσον αφορά την  προσωπική υγιεινή.

Ενώ πολλές χώρες έχουν αναβαθμίσει τις υπηρεσίες τους στο θέμα της υγιεινής στα καταλύματα και στους χώρους προσέλευσης, η προληπτική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της Ελλάδας την κάνει να ξεχωρίζει. Η Ελλάδα πλέον αποτελεί ένα σημείο αναφοράς σε αυτόν τον τομέα που πολλές χώρες προσπαθούν να μιμηθούν.