ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πως να ανακαινίσουμε το γραφείο μας εύκολα και γρήγορα!

Το καλοκαίρι σιγά σιγά τελειώνει και η επιστροφή στην πραγματικότητα είναι γεγονός. Ο Σεπτέμβρης όσο μελαγχολικός κι αν είναι, αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για νέες αρχές. Με αφορμή τη νέα σεζόν που ξεκινάει μπορούμε κι εμείς να βρούμε την ευκαιρία και να αρχίσουμε επιτέλους εκείνα τα πράγματα στα οποία δίναμε παράταση τους μήνες που πέρασαν. Μπορούμε για παράδειγμα, να ανακαινίσουμε ένα σημαντικό χώρο του σπιτιού μας, όπως το γραφείο. Αυτό θα μας δώσει μια αίσθηση ανανέωσης και θα μας παροτρύνει στο να είμαστε πιο δημιουργικοί τη σεζόν που έρχεται. Κάτι τέτοιο μπορεί φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αλλά σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε μερικά απλά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να γίνει αυτή η διαδικασία πιο εύκολη.

  • Χρωματική Παλέτα

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφασίσουμε, όπου θα καθορίσει και πολλά στην μετέπειτα διαδικασία της ανακαίνισης του χώρου μας είναι η χρωματική παλέτα στην οποία θέλουμε να κινηθούμε. Μπορούμε να περιηγηθούμε σε διάφορες σελίδες διακόσμησης στο internet και να πάρουμε ιδέες. Ένας άλλος τρόπος είναι να επισκεφτούμε κάποιο χρωματοπωλείο, να ζητήσουμε ένα χρωματολόγιο και με βάση αυτό να επιλέξουμε τους συνδυασμούς που ταιριάζουν καλύτερα στην αισθητική και στο χώρο μας.

  • Φωτισμός χώρου

Ο επαγγελματικός φωτισμός εσωτερικού χώρου https://desikos.gr/el/fotistika-toixou/epagelmatikos-fotismos θα πρέπει να επιλεχθεί πολύ προσεχτικά στο γραφείο μας. Γι’ αυτό θα χρειαστούμε καλύτερα τη βοήθεια ενός επαγγελματία γιατί πέρα από το να διαλέξουμε τα φωτιστικά τοίχου https://desikos.gr/el/fotistika-toixou ή οροφής που μας αρέσουν καλύτερα, θα πρέπει να βρούμε και τις κατάλληλες λάμπες για το γραφείο μας. Ο φωτισμός ενός τέτοιου χώρου πρέπει να είναι ειδικά προσαρμοσμένος στις ανάγκες μας ώστε να μη μας κουράζει και να έχει την απαραίτητη ένταση και θερμότητα. Ο πιο εύκολος τρόπος, είναι να επισκεφτούμε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και να συμβουλευτούμε έναν επαγγελματία ο οποίος θα μπορεί να μας κατευθύνει βάση της δικής του εμπειρίας και των δικών μας προτιμήσεων.

  • Διακόσμηση

Αφού έχουμε τελειώσει με τις εργασίες και την αγορά των επίπλων, σειρά έχει το πιο ευχάριστο κομμάτι, που είναι η διακόσμηση του χώρου μας. Σε αυτή τη φάση, θα μπορούμε να αφήσουμε τελείως ελεύθερη τη φαντασία μας και να ονειρευτούμε τον ιδανικό για εμάς χώρο. Μπορούμε να βρούμε Posters για τον τοίχο, όμορφες φωτογραφίες από τις αγαπημένες μας διακοπές, διάφορα διακοσμητικά που να δώσουν χρωματιστές και μοναδικές πινελιές στο χώρο μας.

 

Σε όλα τα παραπάνω, το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι αυτή είναι μια διαδικασία την οποία θα κάνουμε για τη δική μας ευχαρίστηση και ανανέωση του χώρου και να τη χαρούμε από την αρχή ως το τέλος. Δε χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, αρκεί να έχουμε καλή διάθεση και χρόνο και μπορούμε με λίγες αλλαγές να φτιάξουμε το γραφείου που πάντα ονειρευόμασταν.